Followers

20111221

Allah sedang aturkan something yang sweet untuk both of us PART IV

Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.

Salam to all readers. =) SO sorry ye kurang update. -,- So entry kali ni simple je. Ada 5 entry draft so tunggu je lah ye, bila masa saya nak update walaupun macamlah-busy-sangat. :D


perghh belog pun dah bersawang hmm


So, dah lama saya tak cakap dengan 'awak' kan? Selepas of these entries. (*Awak-Unknown)
PART III 

If before this saya tulis surat kali ni saya lukis buat 'awak'. tak main lah surat dah, kita pakai doodle pulak.=P


“What is love? Love is when Khadijah r.a spent her entire wealth on this Deen for the man she love. Love is when the Prophet s.a.w took the glass that Ayesha r.a drank from and put his lips on the exact place she put her’s and then drank. Love is when the Prophet s.a.w had a race with Ayesha r.a and joked with her when she lost. Love is when Zainab r.a would sacrifice her most prized possession, her everything for her Husband. Real Love is not based on romance, candle light dinners and walks along the beach rather it is based on respect, compromise, care and trust” #via DailyReminders. ♥










Sangat lah sweet if kita serahkan cinta kita dulu kepada Allah dan kemudian Dia sendiri yang akan aturkan kisah cinta kita yang sweeeet jugak. Seriously? Yup. Bila kita melabuhkan cinta kita dulu kepada Allah, maka Dia akan turut menjadikan orang-orang yang mencintai-Nya turut mencintai kita. Para muslimah, jom sama-sama kita berazam menjadi muslimah yang lebih baik pada masa akan datang. Jadikan muslimah-muslimah zaman dahulu sebagai contoh dalam kehidupan.


So for more doodle boleh click page saya dekat sidebar. Sorry ye saya update alahai simple lah sangat, -,- saya baru balik dari kampung and saya tengah demam tsk. (sila kasihan)


*Kecut perut nak tunggu orang datang meminang result sem. dapat maintain ke tak macam pointer sebelum-sebelum -,- All the best buat adik-adik yang nak ambik result tomorrow. hehe. Lagu T4-Tashiru tu lagu nasyid taw bukan lagu Jepun hehe best pergi lah cari nasyid tu.

Syukran Jazilan for reading

36 patient (s) need treatment:

NoorAtika MohdAzali said... REPLY

thnks utk prkongsian ni Dr.Cinta..hehe
sgt2 best!! =)

ishiko said... REPLY

alahhhh...
comel nyee..

karmilaillang said... REPLY

entry waheeda...best memberi kesn kpd sy

Puteri Kerek said... REPLY

awak comel la doodle awak~~
suke sgt...:)

ain natasha said... REPLY

suke nye :)

mahirahnazlim said... REPLY

memang pernah terfikir kenapa orang lain ada boifren kita takde . jeles kan tgk org lain haha tapi bila fikir balik betul ape Dr.C ckp , Allah save us for someone special :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@NoorAtika MohdAzali

owh mekaseh all praises to HIM, ni simple je hukhuk

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@ishiko
ehe thnx all praises to HIM :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@karmilaillang
Insyaallah, hopefully ya dear.

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Puteri Kerek
thnx, all praises to HIM ;)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@ain natasha
aiceceh suke eh hehe

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@mahirahnazlim
tak payah nak jeles sebab kita akan dpt someone yg Allah aturkan, Allah yg pilih utk kita :)

bila hati berbicara (: said... REPLY

sesungguhnya ALLAH sebaik-baik perancang =)

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said... REPLY

sangat menarik!

Anonymous said... REPLY

Salam...
saya mahu bertanya...
saya admire seorang lelaki ni dari jauh... hati saya benar2 ikhlas ingin mengenali dia. its okey kan if saya just nak kenal dan add dia?
saya terjumpa facebook dia tetapi saya rasa sgt segan nak add dan nampak pelik pulak. kami satu kampus.
tp itu saja cara nak kenal dia.
dr.cinta apa yg harus saya buat? saya pernah dengar if we want something but we don't do anything how are we suppose to have it.
terima kasih. nak opinion dari dr cinta dan rakan2 lain.

LiTtle_siS said... REPLY

kartun yang comel..
mesej entri ini pon comel dan mendalam..
menegur secara berhikmah :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@bila hati berbicara (:
very true :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Nazrul Ashraff & Syaza Athirah

syukran :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@LiTtle_siS

insyaallah sama2 kita mengambil iktibarnya :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Anonymous

waalaikumsalam :)

pertama sekali tanyakan pada hati. hati benar2 ikhlas, namun ikhlas kerana apa? ikhlas nak berkawan? ikhlas nak kan dia jadi teman hidup kita?

utk berkwn, pernah dengar kan berkawan biar beribu, berkasih biar satu. namun kawan atra lelaki dan prmpuan harus ada batasnya. kita kena tahu apa yg telah digariskan oleh Allah dalam ikhtilat sesama muslim.

actually, berbalik kepada niatlah. :) kita kena fikir in setiap perkara ada pro and cons. tak ape nak berkawan nak kenal sume tu tapi mesti jaga batas lah. biasalah kan zaman muda2 ni nak kawan dgn sume orang rite?

cuma bila berkwn, (agak janggal bila ada istilah kawan rapat -atr lelaki dan perempuan-) kita kena tengok diri kita dulu. sbb act lelaki dan prmpuan susah nak dikatakan kawan rapat sbb berlainan jantina kan, semestinya akan timbul bibit2 cinta and so on. bnyk dah kita dgr cerita cinta yg bermula dr persahabatan.


suka saya katakan di sini. minat tidak salah, cuma cara kita approach sst, cara kita handle, cara kita manage. bijak kita kawal, bijaklah diri kita. apbila dgn menyayangi ssorang tu cinta kita kepada DIA turut bertambah maka jgn ragu2 utk teruskan niat murni yg seterusnya (i mean like pernikahan) and jika berlaku sebaliknya cinta kita kepada DIA jatuh merudum malah cinta kita kpd pakwe kita lebih besar, maka beringatlah, itu tandanya Allah dah makin jauh dgn kita.

yaa, mungkin ni terlalu jauh utk difikirkan but i think sblum melakukan sst perlu tahu what will happen next :) bukan apa sbg langkah berjaga-jaga. bila something yg kita nak tak spt yg kita harapkan akan menjadi sst kekecwaan. moga dijauhkan.

so, sekali lagi, berkwn tidak salah, namun hrus tahu batasnya. waallahu'alam :)

fathiahRAIHANA said... REPLY

amboi kecut perut tggu org dtg meminang tuuu, hihihi .

thanks pengubat jiwaaa :>

shekien said... REPLY

Teruskan berdakwah kawan, input yg menarik yg boleh dikongsi bersama. Kalo ada umur yg panjang kite jumpe ye.

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@fathiahRAIHANA

haha gurau2 je ;D welcome dik ~

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@shekien

insyaallah syikin ;D lama kowt tak jumpe~

nawal,gift,sun mul :) said... REPLY

mohon share =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@nawal,gift,sun mul :)
sure :)

Anonymous said... REPLY

salam..
luv your blog so much!
moga mendapat ganjaran berpanjangan..
luv dr. cinta lillahi taala..:)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Anonymous

insyaallah syukran jazilan =')

Anonymous said... REPLY

byk bnd y sy blaja dr blog anda .
sgtt larh mnarik .
mule jtoh cnta ngn blog anda . hehe .
na crk cinta mnusia prlulah kte mncintai yg d'ats dahulu rite . huhu .

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Anonymous

syukran =') all praises to HIM

adeyla said... REPLY

soooo cute.. :')

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@adeyla

tehehe :D

azalia hjsalleh said... REPLY

berdoa moga bertemu jodoh dgn org yg baik...
nak cari org yg baik tu susah.. lebih baik jdkan diri kita org yg baik terlebih dahulu

azalia hjsalleh said... REPLY

berdoa moga bertemu jodoh dgn org yg baik...
nak cari org yg baik tu susah.. lebih baik jdkan diri kita org yg baik terlebih dahulu

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@azalia hjsalleh

instead of mencari adalah lebih baik menjadi ;) yes true

Anonymous said... REPLY

Salam kak Farah. Saya mintak izin kak eh nk save photo cute kak. The pink girl :)

 

Blog Template by Dr.Cinta - Header Image by Dr.Cinta