Wordless Wednesday #3: The Hijab

8:14:00 PM

Bismillahirrahmairrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~ =) Peringatan buat diri ku yang selalu terlupa dan terleka;

"Oleh itu, berikanlah sahaja peringatan, (kepada manusia, dan janganlah berduka cita kiranya ada yang menolaknya) kerana sesungguhnya engkau hanyalah seorang pemberi ingatan. Bukanlah engkau seorang yang berkuasa memaksa mereka (menerima apa yang engkau sampaikan) (al-Ghasyiyah:21-22)

2008

2009
Awal 2010
Akhir 2010
2011

The Hijab -My modesty & My integrity
Rasulullah pernah ditanya oleh seorang sahabat;
"Ya Rasulullah, dengan apakah mencapai keselamatan kelak?" Jawab nabi s.a.w, "Jangan menipu Allah!" Orang itu bertanya lagi: "Bagaimanakah menipu Allah?" Jawab baginda; "Iaitu mengerjakan apa yang diperintahkan oleh Allah, tetapi tidak kerana Allah"

Perubahan yang semakin lama semakin memudaratkan diri akan menghancurkan dan membinasakan diri sendiri. Kelak setiap diri kita akan menilai kembali amalan diri. Niat kita hanya Dia yang tahu, jika perubahan kita semakin menuju kepada kebaikan, maka teruskanlah, namun apabila kita sedar, yang perubahan semain lain macam and something wrong, semak diri balik. Tidak ada kena mengena sama ada yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Sekadar peringatan buat diri sendiri terutamanya.Chaiyok!

p/s: Jom solat Isya' ^___^

19 patient (s) need treatment

  1. perli ke. xpe sesamelah kita menjaga batas&aurat. :)

    ReplyDelete
  2. betul..
    ramai semakin terjebak..
    diri sendiri pun masih tidak sempurna..
    kadang-kadang2 terjebak..
    tetapi masih mengekalkan ciri ciri muslimah yang menutup aurat..
    sangat tinggi penghormatan buat mereka yang tidak terjebak dengan arus modenisasi sekarang..
    sama-sama kita muhasabah diri

    ReplyDelete
  3. trima ksh krana sling mngingati..huhu

    ReplyDelete
  4. trima ksh krana sling mngingati..huhu

    ReplyDelete
  5. sntiasa risau ibadah yg d buat slma ini tdak ikhlas krna ALLAH swt...

    ReplyDelete
  6. @Paris Lipton

    idak le tapi ini lah kebenaran yg terselit, true, sama2 berubah ke arah kebaikan =)

    ReplyDelete
  7. @asliner

    saya juga -____- insan yg tak sempurna banyak kurg sana sini huhu

    ReplyDelete
  8. @mye

    insyaallah sama2 kita menuju perubahan ^^ chaiyok!

    ReplyDelete
  9. @MuSaFiR

    hmm betul tu, semoga kita sentiasa thabat di jlnNya~

    ReplyDelete
  10. nana dah pon alami mende ni kat uni..x sangke ade jugak kawan nana ni first sem elok je pakai tudung..tup tup sekarang kitorang dah sem 3 die free hair..

    *hanya mampu berharap die kembali seperti dulu..peringatan untuk diri sendiri dan orang lain juge..cekalkan hati untuk teros tunaikan perintah-Nya~~

    ReplyDelete
  11. syukran mengingtkn... na'uzubillahiminzalik...

    ReplyDelete
  12. haha. makin lama makin terdedah auratnye..

    ReplyDelete
  13. @Sis Nana

    kita takut kadang2 hidayah yg Allah bagi sekarang ni tetap atau tak dekat kita, takut sangat, mungkin hai ni kita melihat dia teruk and so on tpi kita tak boleh nak jangkakan jugak yg kita juga berkemungkinnn akk jadi begitu (mintak dijahkan)


    cuma berharap dan berdoa kepada Allah agar DIA mengekalkan kita di jalan yg benar =')

    ReplyDelete
  14. @Budak_taWadhuk - najwa -

    afwan, sama2 mengingatkan esp diri sendiri =)

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers