Followers

20110921

Wordless Wednesday #3: The Hijab

Bismillahirrahmairrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~ =) Peringatan buat diri ku yang selalu terlupa dan terleka;

"Oleh itu, berikanlah sahaja peringatan, (kepada manusia, dan janganlah berduka cita kiranya ada yang menolaknya) kerana sesungguhnya engkau hanyalah seorang pemberi ingatan. Bukanlah engkau seorang yang berkuasa memaksa mereka (menerima apa yang engkau sampaikan) (al-Ghasyiyah:21-22)

2008

2009
Awal 2010
Akhir 2010
2011

The Hijab -My modesty & My integrity
Rasulullah pernah ditanya oleh seorang sahabat;
"Ya Rasulullah, dengan apakah mencapai keselamatan kelak?" Jawab nabi s.a.w, "Jangan menipu Allah!" Orang itu bertanya lagi: "Bagaimanakah menipu Allah?" Jawab baginda; "Iaitu mengerjakan apa yang diperintahkan oleh Allah, tetapi tidak kerana Allah"

Perubahan yang semakin lama semakin memudaratkan diri akan menghancurkan dan membinasakan diri sendiri. Kelak setiap diri kita akan menilai kembali amalan diri. Niat kita hanya Dia yang tahu, jika perubahan kita semakin menuju kepada kebaikan, maka teruskanlah, namun apabila kita sedar, yang perubahan semain lain macam and something wrong, semak diri balik. Tidak ada kena mengena sama ada yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Sekadar peringatan buat diri sendiri terutamanya.Chaiyok!

p/s: Jom solat Isya' ^___^

Syukran Jazilan for reading

19 patient (s) need treatment:

Paris Lipton said... REPLY

perli ke. xpe sesamelah kita menjaga batas&aurat. :)

asliner said... REPLY

betul..
ramai semakin terjebak..
diri sendiri pun masih tidak sempurna..
kadang-kadang2 terjebak..
tetapi masih mengekalkan ciri ciri muslimah yang menutup aurat..
sangat tinggi penghormatan buat mereka yang tidak terjebak dengan arus modenisasi sekarang..
sama-sama kita muhasabah diri

mye said... REPLY

trima ksh krana sling mngingati..huhu

mye said... REPLY

trima ksh krana sling mngingati..huhu

vampire and his lady said... REPLY

ingat mengingati./

MuSaFiR said... REPLY

sntiasa risau ibadah yg d buat slma ini tdak ikhlas krna ALLAH swt...

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Paris Lipton

idak le tapi ini lah kebenaran yg terselit, true, sama2 berubah ke arah kebaikan =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@asliner

saya juga -____- insan yg tak sempurna banyak kurg sana sini huhu

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@mye

insyaallah sama2 kita menuju perubahan ^^ chaiyok!

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@vampire and his lady

yup ^^

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@MuSaFiR

hmm betul tu, semoga kita sentiasa thabat di jlnNya~

Sis Nana said... REPLY

nana dah pon alami mende ni kat uni..x sangke ade jugak kawan nana ni first sem elok je pakai tudung..tup tup sekarang kitorang dah sem 3 die free hair..

*hanya mampu berharap die kembali seperti dulu..peringatan untuk diri sendiri dan orang lain juge..cekalkan hati untuk teros tunaikan perintah-Nya~~

Budak_taWadhuk - najwa - said... REPLY

syukran mengingtkn... na'uzubillahiminzalik...

~gaDiS hiJrah~ said... REPLY

simple tapi GUD ONE! ^^

budak ketot said... REPLY

haha. makin lama makin terdedah auratnye..

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Sis Nana

kita takut kadang2 hidayah yg Allah bagi sekarang ni tetap atau tak dekat kita, takut sangat, mungkin hai ni kita melihat dia teruk and so on tpi kita tak boleh nak jangkakan jugak yg kita juga berkemungkinnn akk jadi begitu (mintak dijahkan)


cuma berharap dan berdoa kepada Allah agar DIA mengekalkan kita di jalan yg benar =')

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Budak_taWadhuk - najwa -

afwan, sama2 mengingatkan esp diri sendiri =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@~gaDiS hiJrah~

insyaallah =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@budak ketot

=)moga kita dijauhkan

 

Blog Template by Dr.Cinta - Header Image by Dr.Cinta