Followers

20110922

Kadang-kadang jadi tak okay pun okay jugak

BIsmillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~


Kadang-kadang untuk menjadi tak okay tu bagus jugak, sebab masa kita tak okay ni lah baru nak cari Allah, baru nak ingat balik kepada DIA. Allah sengaja mahu jadikan kita ni tak okay ada reasonnya. DIA ingin kita kembali kepada-Nya. DIA ingin kita mencari cinta-Nya. Selama masa yang kita terlalai dan terleka itu kita rasa hidup nak enjoy je, it's the time untuk Allah mengingatkan kita tentang keterlampauan batasan kita dalam berlebih-lebihan menikmati kenikmatan-Nya. Lumrahnya, manusia hanya ingin mencari Tuhan apabila dalam kesempitan. Dan ternyata, Dia Maha Pengampun Lagi Maha Mendengar.Allah knows your heart, pergilah mengadu pada Dia kerana Dia mendengar~

Syukran Jazilan for reading

21 patient (s) need treatment:

Budak_taWadhuk - najwa - said... REPLY

syukran, ukh! [: bnyk pula mslh akhir2 ne.

asliner said... REPLY

Allah turunkan ujian kerana Dia rindu akan suara kita..

asyfiqaz said... REPLY

its ok not to be ok :)

Anonymous said... REPLY

yup. only He knows what we feel :) and thanks god to let me know u dr.cinta :) you have remind us a lot.

Hafiza Omar said... REPLY

absolutely true!

jaja said... REPLY

yeah saya setuju :)

::AkU wAnItA BiAsA:: said... REPLY

everything is over...fullstop.

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Budak_taWadhuk - najwa -

afwan ^__^ same la eh

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@asliner

true, hope dapat motivate balik ^^

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@asyfiqaz
=)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Anonymous

insyaallah hope sy juga dpt motivate dgn penulisan sendiri huhu

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Hafiza Omar

=)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@jaja

Allah datang mengingatkan masa kita terlupa -___-

PiNk LoVeR~~ said... REPLY

nice...sy suka entry ni..mntk izin kat fb ye..thanks..

vampire and his lady said... REPLY

nice la!

rebinabiru said... REPLY

Salam..
Nikmat yg diberikanNya selalunya manusia tidak guna pd tempat yg sepatutnya..

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@PiNk LoVeR~~

boleh je dear, jzk =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@vampire and his lady

jzk =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@rebinabiru

itulah kita manusia sering terlupa -___-

0nlY_tRah said... REPLY

syukran.
tgh2 final xam nie byk plak yg xspatutnya dtg.huhu..
;)

Akmal Khalidah said... REPLY

Entry pendek tapi banyak makna ;) sukaaaaaaaa :D

 

Blog Template by Dr.Cinta - Header Image by Dr.Cinta