Kadang-kadang jadi tak okay pun okay jugak

4:09:00 PM

BIsmillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~


Kadang-kadang untuk menjadi tak okay tu bagus jugak, sebab masa kita tak okay ni lah baru nak cari Allah, baru nak ingat balik kepada DIA. Allah sengaja mahu jadikan kita ni tak okay ada reasonnya. DIA ingin kita kembali kepada-Nya. DIA ingin kita mencari cinta-Nya. Selama masa yang kita terlalai dan terleka itu kita rasa hidup nak enjoy je, it's the time untuk Allah mengingatkan kita tentang keterlampauan batasan kita dalam berlebih-lebihan menikmati kenikmatan-Nya. Lumrahnya, manusia hanya ingin mencari Tuhan apabila dalam kesempitan. Dan ternyata, Dia Maha Pengampun Lagi Maha Mendengar.Allah knows your heart, pergilah mengadu pada Dia kerana Dia mendengar~

21 patient (s) need treatment

  1. syukran, ukh! [: bnyk pula mslh akhir2 ne.

    ReplyDelete
  2. Allah turunkan ujian kerana Dia rindu akan suara kita..

    ReplyDelete
  3. its ok not to be ok :)

    ReplyDelete
  4. Anonymous5:15:00 PM

    yup. only He knows what we feel :) and thanks god to let me know u dr.cinta :) you have remind us a lot.

    ReplyDelete
  5. yeah saya setuju :)

    ReplyDelete
  6. everything is over...fullstop.

    ReplyDelete
  7. @asliner

    true, hope dapat motivate balik ^^

    ReplyDelete
  8. @Anonymous

    insyaallah hope sy juga dpt motivate dgn penulisan sendiri huhu

    ReplyDelete
  9. @jaja

    Allah datang mengingatkan masa kita terlupa -___-

    ReplyDelete
  10. nice...sy suka entry ni..mntk izin kat fb ye..thanks..

    ReplyDelete
  11. Salam..
    Nikmat yg diberikanNya selalunya manusia tidak guna pd tempat yg sepatutnya..

    ReplyDelete
  12. @rebinabiru

    itulah kita manusia sering terlupa -___-

    ReplyDelete
  13. syukran.
    tgh2 final xam nie byk plak yg xspatutnya dtg.huhu..
    ;)

    ReplyDelete
  14. Entry pendek tapi banyak makna ;) sukaaaaaaaa :D

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers