Wordless Wednesday #2: Awal dan penghujungnya biar manis

6:30:00 AM

Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~ =) yeay, hari ni saya bercuti maka saya akan menyiapkan segala assignment saya before balik raya minggu depan. Sedikit update pada hari ni~

Wordless Wednesday #1


Dalam sukan bolehkah kita mengisytiharkan kemenangan sebelum prlwanan tamat? Tentu tidak. Oleh itu malulah dengan Allah, Ramadhan belum sampai separuh, dah sibuk nak raya. Hari Raya itu untuk orang yang menang dalam melawan nafsunya sepanjang Ramadhan. Jangan jadikan puasa kita mcm tebu. Awalnya manis hujungnya tawar. Jadikan puasa kita macam teh tarik. Awalnya manis akhirnya lagi manis~


Buku pilihan;

30 patient (s) need treatment

  1. nice pics...mmg realitinyer cmtu kan...event klu alasan balik kampung pun x kan surau kmpung pon lengang kan..

    then klu bg alasan tlg mak, bapak, atok, nenek, sepupu papat sume wat persiapan raye...nmpak sgt masyarakat melayu name nye..bukan masyarakat Islam..XD

    *ntah pape komen...abaikan..haha

    ReplyDelete
  2. dik ~ masjid tempat akak terawih nie pon same , 1st day , penuh smpai ke luar , seronok , sekarang , 1 saf je , pusing2 bersalaman dgn org yg same jugak ~ huhu

    selamat berpuase dear fawa ~

    ReplyDelete
  3. nape blog dr cinta tak naik ek kalau wat new entry kat bloglist..adesss..

    ReplyDelete
  4. itulah kebiasaannya makin dekat makin kurang jemaahnya..

    ReplyDelete
  5. @qudwa

    istiqamah dlm mengerjakan amal ibadat insyaallah sama2 kita perbaiki :)

    ReplyDelete
  6. @anisumbrella

    org dah sibuk prepare for raya tsk dah isytihar menang sebelum masanya :)

    ReplyDelete
  7. @LyNMafia80

    walhal 10 malam trakhir itu lah pentingnya :')

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah... perkara tersebut tak terjadi di tempat saya... mungkin imam kena senantiasa semarakkan semangat makmum beribadat.. manusia ni (termasuk saya) kena ingatkan selalu...=)tapi bab prepare raya... mmg xleh sangkal lagi la... nak bukti g jak supermarket... penuh saf...=)

    ReplyDelete
  9. @picairin

    betul juga, usaha dan semangat Ramadhan itu harus berkekalan :)

    ReplyDelete
  10. salam ziarah.

    scene biasa di masjid2 dan surau seluruh negara tapi tak semua..;)

    ReplyDelete
  11. @pengemis Cinta~

    true, alhamdulillah maasih ada yg kekal =)

    ReplyDelete
  12. moga kita semua dapat beristiqamah

    btw,Beduk Diketuk memang nice.byk merungkai sedikit sbyk salah fhm dalam masyarakt..

    ReplyDelete
  13. dr cinta! sy nak dudel..ngee~ :)

    ReplyDelete
  14. cantiknya...tapi realitinya mmg mcm tu pun...=(

    saya nak kasi something kat doctor:

    http://tikaarnabmakanstobery.blogspot.com/2011/08/biar-makin-improve.html

    ReplyDelete
  15. im 6977^^ btway nice entry ..

    ReplyDelete
  16. @cik wan

    boleh tp tunggu ye hehe ^__^ sy pun ada kekangangan masa ;)

    ReplyDelete
  17. @nadzirah

    kadang2 kita lah yang perlu mengubah realiti & kebiasaan itu, ;)

    ReplyDelete
  18. betul2..salam syawal

    cantik lukisan awok

    ReplyDelete
  19. hamba Allah atau hamba Ramadhan?

    ReplyDelete
  20. hrap2 kita xmcm tu. ;)

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum...dikesempatan ni CikNyz nak ucapkan

    Selamat berpuasa & Selamat hari Raya
    http://syazny7.blogspot.com/2011/08/selamat-hari-raya.html

    ikuti jugak entry pasal Gunung kinabalu dari Part1-Part 4
    http://syazny7.blogspot.com/2011/08/ciknyz-gunung-kinabalu.html

    ReplyDelete
  22. semoga mlm2 terakhir ini amalan kita semua diterima olehNYa

    ReplyDelete
  23. @SoutulMujahid

    sama2 kita bertanya kepada diri kita sendiri hmm

    ReplyDelete
  24. @CikNyz

    waalaikumsalam ;) insyaallah

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers