Followers

20110817

Wordless Wednesday #2: Awal dan penghujungnya biar manis

Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~ =) yeay, hari ni saya bercuti maka saya akan menyiapkan segala assignment saya before balik raya minggu depan. Sedikit update pada hari ni~

Wordless Wednesday #1


Dalam sukan bolehkah kita mengisytiharkan kemenangan sebelum prlwanan tamat? Tentu tidak. Oleh itu malulah dengan Allah, Ramadhan belum sampai separuh, dah sibuk nak raya. Hari Raya itu untuk orang yang menang dalam melawan nafsunya sepanjang Ramadhan. Jangan jadikan puasa kita mcm tebu. Awalnya manis hujungnya tawar. Jadikan puasa kita macam teh tarik. Awalnya manis akhirnya lagi manis~


Buku pilihan;


Syukran Jazilan for reading

30 patient (s) need treatment:

qudwa said... REPLY

nice pics...mmg realitinyer cmtu kan...event klu alasan balik kampung pun x kan surau kmpung pon lengang kan..

then klu bg alasan tlg mak, bapak, atok, nenek, sepupu papat sume wat persiapan raye...nmpak sgt masyarakat melayu name nye..bukan masyarakat Islam..XD

*ntah pape komen...abaikan..haha

anisumbrella said... REPLY

dik ~ masjid tempat akak terawih nie pon same , 1st day , penuh smpai ke luar , seronok , sekarang , 1 saf je , pusing2 bersalaman dgn org yg same jugak ~ huhu

selamat berpuase dear fawa ~

Qaseh dalia adelia said... REPLY

nape blog dr cinta tak naik ek kalau wat new entry kat bloglist..adesss..

LyNMafia80 said... REPLY

itulah kebiasaannya makin dekat makin kurang jemaahnya..

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@qudwa

istiqamah dlm mengerjakan amal ibadat insyaallah sama2 kita perbaiki :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@anisumbrella

org dah sibuk prepare for raya tsk dah isytihar menang sebelum masanya :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Qaseh dalia adelia

ye ke? eh xtaw pulak sy T__T

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@LyNMafia80

walhal 10 malam trakhir itu lah pentingnya :')

picairin said... REPLY

Alhamdulillah... perkara tersebut tak terjadi di tempat saya... mungkin imam kena senantiasa semarakkan semangat makmum beribadat.. manusia ni (termasuk saya) kena ingatkan selalu...=)tapi bab prepare raya... mmg xleh sangkal lagi la... nak bukti g jak supermarket... penuh saf...=)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@picairin

betul juga, usaha dan semangat Ramadhan itu harus berkekalan :)

pengemis Cinta~ said... REPLY

salam ziarah.

scene biasa di masjid2 dan surau seluruh negara tapi tak semua..;)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@pengemis Cinta~

true, alhamdulillah maasih ada yg kekal =)

Amin Baek said... REPLY

moga kita semua dapat beristiqamah

btw,Beduk Diketuk memang nice.byk merungkai sedikit sbyk salah fhm dalam masyarakt..

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Amin Baek

true;)

cik wan said... REPLY

dr cinta! sy nak dudel..ngee~ :)

nadzirah said... REPLY

cantiknya...tapi realitinya mmg mcm tu pun...=(

saya nak kasi something kat doctor:

http://tikaarnabmakanstobery.blogspot.com/2011/08/biar-makin-improve.html

fatinadawiah said... REPLY

im 6977^^ btway nice entry ..

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@cik wan

boleh tp tunggu ye hehe ^__^ sy pun ada kekangangan masa ;)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@nadzirah

kadang2 kita lah yang perlu mengubah realiti & kebiasaan itu, ;)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@fatinadawiah

thanks dear! ^__^/

merahitujambu said... REPLY

betul2..salam syawal

cantik lukisan awok

SoutulMujahid said... REPLY

hamba Allah atau hamba Ramadhan?

cik heroin said... REPLY

hrap2 kita xmcm tu. ;)

CikNyz said... REPLY

Assalamualaikum...dikesempatan ni CikNyz nak ucapkan

Selamat berpuasa & Selamat hari Raya
http://syazny7.blogspot.com/2011/08/selamat-hari-raya.html

ikuti jugak entry pasal Gunung kinabalu dari Part1-Part 4
http://syazny7.blogspot.com/2011/08/ciknyz-gunung-kinabalu.html

Nur Zulaikha said... REPLY

semoga mlm2 terakhir ini amalan kita semua diterima olehNYa

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@merahitujambu

the lukisan biasa jer ;)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@SoutulMujahid

sama2 kita bertanya kepada diri kita sendiri hmm

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@cik heroin

insyaAllah :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@CikNyz

waalaikumsalam ;) insyaallah

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Nur Zulaikha

insyaallah, Amin :)

 

Blog Template by Dr.Cinta - Header Image by Dr.Cinta