Bicara Allah: Terjemahan surah an-Nas

3:27:00 PM

Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~ =) Waaah lama tak update belog, asif readers. Terlalu banyak komitmen lain yang hendak diuruskan. Lepas ni mungkin saya akan meninggalkan anda lagi sebab komitmen terhadap bulan Ramadhan pula kan. Baru-baru ni saya pergi ke Perlis; thanks kepada penghuni IPG Kampus Perlis, memang best. Dapat jugak saya tengok sawah padi T____T 


Oh, btw, ada yang tanya saya, saya lukis pakai apa and so on. Saya just guna Paint; if dulu, saya guna Paint Tool SAI tapi lepas tu dah expired, saya guna Paint je. sob sob. Tapi saya lagi suka guna Paint Tool SAI, lagi smooth. =) Sorry ye saya tak dapat nak blogwalking macam dulu nak reply comment and sewaktu dengannya, saya just boleh online fb je lagi cepat. so, ada apa-apa terjah saya dekat fb ye readers ^___^


Lawatan ke Perlis (CLICK HERE)


Saya dapat update yang simple2 je sekarang ni, jom ikuti bicara Allah dalam surah an-Nas.

@Bicara Allah: Terjemahan surah al-Fatihah



owh saya hampir terlupa; ada sedikit freebies dekat sini; desktop wallpaper. selamat menyambut Ramadhan =)


Ahlan Wasahlan Ramadhan =)



p/s: insyaallah; usaha yang sedikit ini dapat membantu kita semua memahami maksud-maksud bicara Allah dalam kitab-Nya. Jangan biarkan 114 surat cinta-Nya menjadi sia-sia. =) Waallahu'alam.

14 patient (s) need treatment

  1. terkadang yang mengahafal habis pon lum tentu paham

    ReplyDelete
  2. serious comel.kalau dah kreatif.mmg pakai apa pun menjadi :)

    ReplyDelete
  3. serious comel.kalau dah kreatif.mmg pakai apa pun menjadi :)

    ReplyDelete
  4. @JIJI YU

    take time utk memahami ayat2 Allah sebentar :) sikit demi sikit insyaallah. Hafalan bukan skadar hafalan nmun kita aplikasikannya.

    ReplyDelete
  5. @unieMARKS :)

    syukran dear~ all praises to HIM

    ReplyDelete
  6. amek buat wallpaper. boleh kan ?:)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum Dr.Cinta. alhamdulillah, saya suka blog Dr.Cinta. banyak benda yang berfaedah & sangat menarik. Dr.Cinta sangat kreatif & saya suka semua posts Dr.Cinta. kalau saya minta share posts Dr.Cinta boleh? teruskan penulisan Dr. semoga berjaya :D

    ReplyDelete
  8. @fatimnabihah

    waalaikumsalam~ :) boleh je, insyaallah~

    ReplyDelete
  9. indah maksudnya. keep writing,okies. i'll read urs. semoga mendapat redha ilahi. amin amin..
    selamat berpuasa. =)

    ReplyDelete
  10. @biLa aKu muLa mEmbEbeL..

    bicara Allah memang indah~ :)thanks. selamat berpuasa jugak ^__^

    ReplyDelete
  11. Datang singgah cni. Thanks Dr. Cinta.. :)

    ReplyDelete
  12. keren bangat blognya. saya suka sekali tulisannya.
    http://jamu-asam-urat.blogspot.com

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers