Followers

20110624

Aku sayang kamu dengan caraku sendiri

Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~ =) Sorry sangat sebab lama tak update. Syukran jazilan sebab masih menunggu. Sibuk masuk sem baru, dapat result final sem and MUET, minggu pengurusan pelajar baru lagi, and etc etc. Asif. =) Saya tak sangka ada yang mencari saya di sini T____T Okay, sila tegur kakak ye if awak jumpa kakak dekat sini. =)

cop, before that: 




"Katakanlah: Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutlah aku, nescaya Allah mencintai kamu dan mengampunkan dosa-dosa kamu. Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang". (3:31)


Albi Nadak-Fares

Lyric: CLICK HERE




(Walaupun demikian), ada juga di antara manusia yang mengambil selain dari Allah (untuk menjadi) sekutu-sekutu (Allah), mereka mencintainya, (memuja dan mentaatinya) sebagaimana mereka mencintai Allah; sedang orang-orang yang beriman itu lebih cinta (taat) kepada Allah. dan kalaulah orang-orang yang melakukan kezaliman (syirik) itu mengetahui ketika mereka melihat azab pada hari akhirat kelak, bahawa sesungguhnya kekuatan dan kekuasaan itu semuanya tertentu bagi Allah, dan bahawa sesungguhnya Allah Maha berat azab seksa-Nya, (nescaya mereka tidak melakukan kezaliman itu) (2:165)
AhlanWasahlan :)

Syukran Jazilan for reading

30 patient (s) need treatment:

cahayapetunjuk said... REPLY

sy sgt suke statement @ entri dr.cinta kali ni:))

cahayapetunjuk said... REPLY

sy sgt suka dgn entri @ statement dr.cinta ni:))bagus teruskn!!!

NuruL SyuhadaH said... REPLY

bace entry ni rase tenang..xtaw kenape..huhu..tenkiu!!:)

faizah said... REPLY

boleh sy share ayat ni? :)

nor amira said... REPLY

moge Allah terus memelihara hati-hati kita =)

Cik Cinta Si Hawa said... REPLY

Salam,

cukup tersentuh saat terbaca entry ini. Semoga bermanfaat!

Terima kasih.

* indahnya cinta * said... REPLY

lagu albi nadak 2 best! adik yang kenalkan lagu 2 dulu.. dia kata kat skola dia, ustazah dia slaloo pasang lagu 2.. =)

* indahnya cinta * said... REPLY

best lagu albi nadak 2.. adik kenalkan masa dia fes2 masuk skola agama dulu, dia kata ckgu dia slaloo pasang dalam kelas.. =)

eida sazali said... REPLY

sweet sangat!!! jangan hilang keberkatan tu... :)





*jom tengok post terbaru saya! :D

http://eidasazali.blogspot.com/2011/06/pemaafkah-kita.html

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@cahayapetunjuk

thnx dear, all praises to HIM~ ^___^

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@NuruL SyuhadaH

all praises to HIM, semoga kita ambil pengajarannya~ ^__^

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@faizah

of course dear, sgt boleh~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@nor amira

Amin.

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Cik Cinta Si Hawa

sama2~ syukran. All praises to HIM ^__^

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@* indahnya cinta *

saya baru je taw lagu ni and dlm proses hafal lirik hehe T____T tapi susah kowt liric dia, arab ammi.

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@eida sazali
yap, insyaallah~ =)

FiZ said... REPLY

salam.saya sangat suker blog awk.baru je jmpa last week.pasni mmg akan slalu dtg sini la.by the way, saya dah link ur blog ;)


Salam perkenalan =)

the Prayer for Allah ~ صلاة الله said... REPLY

subhanallah. mashaAllah.

shida said... REPLY

best2..macam terasa ada jugaks..ha3``
tq Doc Cinta..:)
semoga diberi kekuatan

whiteroses91 said... REPLY

mohon share ea..syukran =)

mazmiesya (-_-) said... REPLY

hurm... menarik entri ini akak...

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@FiZ

syukran, all praises to HIM ;)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@FiZ salam perkenalan juga ;)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@the Prayer for Allah ~ صلاة الله

:')

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@shida

jgn terasa hehe insyaAllah :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@whiteroses91

afwan ;)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@mazmiesya (-_-)

syukran & all praises to HIM :)

amy kachikikari said... REPLY

syukran,,may Allah bless u,,like2!!

moicai said... REPLY

Trharu plk

moicai said... REPLY

Terharu plk

 

Blog Template by Dr.Cinta - Header Image by Dr.Cinta