Aku sayang kamu dengan caraku sendiri

10:17:00 AM

Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~ =) Sorry sangat sebab lama tak update. Syukran jazilan sebab masih menunggu. Sibuk masuk sem baru, dapat result final sem and MUET, minggu pengurusan pelajar baru lagi, and etc etc. Asif. =) Saya tak sangka ada yang mencari saya di sini T____T Okay, sila tegur kakak ye if awak jumpa kakak dekat sini. =)

cop, before that: 




"Katakanlah: Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutlah aku, nescaya Allah mencintai kamu dan mengampunkan dosa-dosa kamu. Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang". (3:31)


Albi Nadak-Fares

Lyric: CLICK HERE




(Walaupun demikian), ada juga di antara manusia yang mengambil selain dari Allah (untuk menjadi) sekutu-sekutu (Allah), mereka mencintainya, (memuja dan mentaatinya) sebagaimana mereka mencintai Allah; sedang orang-orang yang beriman itu lebih cinta (taat) kepada Allah. dan kalaulah orang-orang yang melakukan kezaliman (syirik) itu mengetahui ketika mereka melihat azab pada hari akhirat kelak, bahawa sesungguhnya kekuatan dan kekuasaan itu semuanya tertentu bagi Allah, dan bahawa sesungguhnya Allah Maha berat azab seksa-Nya, (nescaya mereka tidak melakukan kezaliman itu) (2:165)
AhlanWasahlan :)

30 patient (s) need treatment

  1. sy sgt suke statement @ entri dr.cinta kali ni:))

    ReplyDelete
  2. sy sgt suka dgn entri @ statement dr.cinta ni:))bagus teruskn!!!

    ReplyDelete
  3. bace entry ni rase tenang..xtaw kenape..huhu..tenkiu!!:)

    ReplyDelete
  4. boleh sy share ayat ni? :)

    ReplyDelete
  5. moge Allah terus memelihara hati-hati kita =)

    ReplyDelete
  6. Salam,

    cukup tersentuh saat terbaca entry ini. Semoga bermanfaat!

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  7. lagu albi nadak 2 best! adik yang kenalkan lagu 2 dulu.. dia kata kat skola dia, ustazah dia slaloo pasang lagu 2.. =)

    ReplyDelete
  8. best lagu albi nadak 2.. adik kenalkan masa dia fes2 masuk skola agama dulu, dia kata ckgu dia slaloo pasang dalam kelas.. =)

    ReplyDelete
  9. sweet sangat!!! jangan hilang keberkatan tu... :)





    *jom tengok post terbaru saya! :D

    http://eidasazali.blogspot.com/2011/06/pemaafkah-kita.html

    ReplyDelete
  10. @cahayapetunjuk

    thnx dear, all praises to HIM~ ^___^

    ReplyDelete
  11. @NuruL SyuhadaH

    all praises to HIM, semoga kita ambil pengajarannya~ ^__^

    ReplyDelete
  12. @faizah

    of course dear, sgt boleh~ =)

    ReplyDelete
  13. @Cik Cinta Si Hawa

    sama2~ syukran. All praises to HIM ^__^

    ReplyDelete
  14. @* indahnya cinta *

    saya baru je taw lagu ni and dlm proses hafal lirik hehe T____T tapi susah kowt liric dia, arab ammi.

    ReplyDelete
  15. salam.saya sangat suker blog awk.baru je jmpa last week.pasni mmg akan slalu dtg sini la.by the way, saya dah link ur blog ;)


    Salam perkenalan =)

    ReplyDelete
  16. best2..macam terasa ada jugaks..ha3``
    tq Doc Cinta..:)
    semoga diberi kekuatan

    ReplyDelete
  17. mohon share ea..syukran =)

    ReplyDelete
  18. hurm... menarik entri ini akak...

    ReplyDelete
  19. @FiZ

    syukran, all praises to HIM ;)

    ReplyDelete
  20. @FiZ salam perkenalan juga ;)

    ReplyDelete
  21. @shida

    jgn terasa hehe insyaAllah :)

    ReplyDelete
  22. @mazmiesya (-_-)

    syukran & all praises to HIM :)

    ReplyDelete
  23. syukran,,may Allah bless u,,like2!!

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers