Followers

20110415

Maaf, awak tak mampu cantumkan hati saya macam Dia

Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful...




Salam to all readers~ =) Kembali sebentar untuk merehatkan minda, hmm, esok ada test MUET lagi. For reading, writing and listening, dari pagi cuba untuk study tapi belum berjaya fokus lagi. 


Pengalaman paling manis masa buat esaimen adalah dapat contact dengan Profesor Dato' Dr. Sidek Baba, seorang kolumnis SOLUSI, saya sangat mengagumi beliau, penulisan beliau. Terima kasih Prof sebab sudi bantu kami dalam memberikan maklumat yang kemudiannya divideokan by movie maker. Sekarang tengah mencuba untuk menghantar video tersebut kepada Prof. =)


Mencuba untuk menge-fix-kan hati ?






Terima kasih, awak.


***


Tak, hati yang retak tak akan dapat dicantumkan kembali jika cuba untuk mengubatinya dengan cinta-cinta yang lain. Kesannya, skrip cinta akan berulang kembali. Ubat paling utama ialah dengan mengingati Allah. Istighfar. Lama benar tidak mengadu kepada Allah. Rindu.



Bercinta dengan manusia lain rasanya. Bercinta dengan Allah, sungguh manis. Subhanallah. Kembali mencari hati yang retak dan berkecai untuk dicantumkan kembali dengan bermunajat kepada Allah, bertahajud kepada-Nya mohon diberi kekuatan. Kerana Allah mendengar, manusia tidak mampu menjadi pendengar sesetia Dia. Kembali kepada Dia jika kita sedang bermasalah, Allah ada solusinya...


dan bangunlah pada sebahagian dari waktu malam serta kerjakanlah solat tahajjud padanya, sebagai ibadah tambahan bagimu; semoga Tuhanmu membangkit dan menempatkanmu pada hari akhirat di tempat yang terpuji. (al-Isra':79)




p/s: kawan nak kawen 1 May ni, saya pulak teruja =) Okey, nak sambung study, rasa semangat lepas drawing...

Syukran Jazilan for reading

47 patient (s) need treatment:

The Lady & Mr Vampire said... REPLY

cool la entry ni :)

ada mesej dia :)

eyjalukman said... REPLY

Dr.cinta , terima kasih utk entry ni ;)

Anis izyan Abd Rahman said... REPLY

sgt comeeelll !!! mcm biase , i like !

atiqasyahira said... REPLY

nice post, and comel! drawing and doodling kdg2 mmg ley wat rasa kurang stress tyme study. hee ^^

Bintun Sazali said... REPLY

sy cenburu dgn dr cinta kerana beliau pandai melukis dan berdakwah. :)

Keep it up my friend!! :)

iqbalsyarie said... REPLY

alahai.... comel aje lelaki tanpa kaki dengan perempuan ada muka saja tu :) nice one Dr!

f_aRa_aINa989 said... REPLY

good luck tuk MUET.. :)

Bella Ayub said... REPLY

nice entry :)

Aliyah Al~Istiqamah said... REPLY

comel la =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@eyjalukman

sama2~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@The Lady & Mr Vampire

thnx~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Anis izyan Abd Rahman

hehehe mekaceh kakak~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@atiqasyahira

taw tak pe, lepas drawing terus semangat nak study kui3, btw thnx for reading~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Bintun Sazali

pandai lah sgt dokter ni T____T

alhamdulillah, Allah mengurniakan bakat yang tak sia-sia, insyaallah


syukran my deary comot friend, haha =D

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@iqbalsyarie

sbenarnya tak reti lukis, hik3 ^___^ syukran akhi~

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@f_aRa_aINa989

thnx thnx dah habis MUET hehe =)) boleh bergumbira!

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Bella Ayub

mekaceh~ =))

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Aliyah Al~Istiqamah

thnx~ kalu lukis laju je dokter T__T

Dylla Desa said... REPLY

wahhh... cantik..
ade mesej.. =)

Jannah Farahnaz said... REPLY

bestlah entry ni...

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Dylla Desa

syukran! =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Jannah Farahnaz

mekaseh~ =)

shazika said... REPLY

rajin kau lukis..comey n nice entry.. dr cinta

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@shazika

eh eh kak shazika, rindu kat akak~ =)) mekaceh, kalau drawing ni rajin je memanjang hehe kalau bab study selalu mengantuk jer~ =)

najihatussolehah said... REPLY

nikmatnya bercinta dgn Allah,x pernah mengecewakan...

...nice entry....:)

little cart00n said... REPLY

i love this! :)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said... REPLY

entry bergambar yang buat kita tersenyum tgk gambar dan jugak maksud yang mendalam =D

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@najihatussolehah

DIA tak kan kecewakan kita; itu janji-Nya~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@little cart00n

thnx! =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@muhammad iqbal hakimi bin tahir

insyaallah semoga terkesan di hati =)

Tukang Cat said... REPLY

yela kan..tp kadang2 kebergantungan kita pada Allah itu stakat mana..dan jiwa kita tak menyeluruh apabila dtg mengadu..hanya berkongsi :)

mujahidah muslehah said... REPLY

salam..suke ngan entry nie..
btw,saya masukkan link awak dlm bloglist saye..^^

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Tukang Cat

seluruh pergantungan hanya pada DIA~ =) ya benar, insyaallah bila tahajud sudah menjadi kebiasaan, doa sudah menjadi suatu keutamaan, hati kita akan dipandu oleh cinta-Nya. Bila ia nya menjadi kebiasaan, rasa rindu untuk bertemu Allah bagai memanggil-manggil.


Jadikan kebiasaan, cinta akan bersemi walau ianya tidak semudah mana ~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@mujahidah muslehah


wasalam~ thnx ye awak =)

AizA said... REPLY

betul tu...
bila sekeping hati diberikan kepada manusia.. x mustahil hati ni akan berkecai, hancur dan dirobek-robek...

Tapi jika hati yang berkecai, hancur dan yang dirobek-robek ini... diberikan pada ALLAH... DIA akan sembuhkan hati tu seperti sedia kala... kerana kasihnya kita terhadapa DIA.. akan dibalas dengan sejujur kasih sayang tanpa ragu dan dusta....

Anisa Nasida said... REPLY

Teruskan usaha Dr. Cinta.. sy suka sgt blog ni.. thanks tau..ats semua nasihat n peringatan yg diberikan.. =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@AizA

itulah tanda sayang Allah kepada hamba-Nya~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Anisa Nasida

syukran jzilan kathiran~ =)

asliner said... REPLY

sangat sarat dengan msg..=)

saling mengingati itu amalan yang sangat dituntut..=)

p/s: dr. cinta dah buat belom tutorial pasal drawing tue? maaflah..agak jarang berblogwalking sekarang..huhu

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@asliner

tutorial drawing ? yang mane eah T___T sorry lah lupa2 jer tak ingat dah bnyk sgt task~

mr:nobody said... REPLY

nak taw dlm gmbar tu tulis gune font ape?

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@mr:nobody
font tu nama dia; Denne Etude~ =)

アヌム ちゃん~~ said... REPLY

Salam.ziarah sini..:)
Sudi2 ziarah blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
(^____^)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@アヌム ちゃん~~

insyaallah~ =)

zaza Kesulai said... REPLY

... Chumel~ ... blog ni buat sy kembali bersemangat utk rawat hati saya.. ^,^

Farah Waheeda said... REPLY

@zaza Kesulai

insyaAllah :)

CikVspirit said... REPLY

first time komen kat sini.. :)
this is nice doc :D
sakit boleh dirawat.
InsyaAllah.

 

Blog Template by Dr.Cinta - Header Image by Dr.Cinta