Anda telah sedia bercouple jika...

1:49:00 PM

Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.



Salam to all readers~ =) uolls just ignore lah my nurse tu. pasal password itu sangat tidak betul, grrrr... -___-  Just a short post (maybe) this is auto post. Maybe masa anda reading this post, I was not in front of my lappy. I have a lot work to do. Saya dah scheduled kan post ni. 




Kita selalu gagal menghargai sesuatu sewaktu kewujudannya, tapi kita jadi lebih mudah menghargainya apabila kita kehilangannya. Sebelum ia hilang, hargailah. Sebelum kasih Allah kepada kita masih tiada sempadan, hargailah. Sebelum nyawa ditarik Allah, nilailah kembali kasih Illahi yang menggunung tinggi melebihi kasih si ibu kepada anaknya. Sebelum hati benar-benar disesatkan berpaling dari jalan Allah, hargailah hidayah yang sedang menyusup masuk dalam hati anda saat ini. 




Just wanna share apa yang saya selalu baca in my favourite book. Keep reading...





Lebih berat macam tak nak kasi je, hee~ Fikir sebaik-baiknya. Pengalaman itu mengajar kita. Kepada yang dah pernah rasa satu cinta yang tak diredhai Allah, (and sekarang dah insaf -macam saya T____T) kembalilah kepada hidayah Allah, kembalilah mencintai Dia. Manusia, semua pernah buat silap. Saya juga pernah tersalah langkah, dan alhasilnya, saya kembali mencoret pengalaman diri di sini untuk dijadikan iktibar kepada semua. Harap tiada yang salah sangka. Sekarang saya kembali bermujahadah mencari cinta Illahi. Benar kata orang, kita tak akan nampak kesan sesuatu tu, bila kita sendiri merasainya. =) So, izinkan saya terus untuk mencoretkan pengalaman saya yang serba sedikit ini untuk pembacaan kalian. Semoga punya kebaikan.








Owh, sebelum saya terlupa, siapa-siapa se-institute dengan saya, muslimat, feel free to come this Tuesday night, at 9 pm. Kazoku umum, (usrah) kali ni kita main-main game okey? =) Uolls datang je dekat Balai Islam IPG dot dot dot.


black and white only



Pesanan penaja dari Dr.Cinta.



p/s: credit to Tentang Cinta by Ustaz Pahrol Muhd Juoi. People, take care of your iman~ =)




23 patient (s) need treatment

  1. wah time kaseh dr lOve.. for sharing dis info ;)

    ReplyDelete
  2. sharing is caring...
    Thank so much Dr Cinta..:)

    ReplyDelete
  3. mungkin lebih manis kalau tajuk itu dipanjang
    anda telah sedia bercouple selepas nikah ^^

    ReplyDelete
  4. erk..takut nk bercouple2 ni...huhu...single is better kot

    ReplyDelete
  5. dr.cinta saya nak join boleh.....

    ReplyDelete
  6. nampaknya ejulz x sedia lagi..

    ReplyDelete
  7. @Aliyah Al~Istiqamah

    hanya mengikut tajuk dalam buku tersebut~ =)

    ReplyDelete
  8. @efa

    very true, single is better..

    ReplyDelete
  9. @Amalina Azizi

    hee, nak join? waah, jauh tu nak datang (duduk mana?) =)

    ReplyDelete
  10. @ejulz

    bercintalah dengan Allah dahulu~ =)

    ReplyDelete
  11. thanks for the sharing, even post-post yang terdahulu pun best.. especially tentang budak sekolah agama. terasa tepat di batang hidung sendiri bila rindu nak pakai tudung labuh semula. cuma belum melaksanakan lagi je. :)

    ReplyDelete
  12. aik...komen ana,kenapa kenapa delete....adei....mane aci...

    ReplyDelete
  13. saya siyes ni..
    sgt2 teruja nak join any usrah tapi tak tahu gane....
    saya duk chendering

    ReplyDelete
  14. cakap nak bercinta dengan allah...tp bg masa kurang dengan allah....sedihnya manusia hari nie kan.....juz pandai cakap....bukti tiada.....hehehe....nie pun pasti kena delete juga nie....adei...

    ReplyDelete
  15. @tira azhar

    post tu lebih kepada diri saye sendiri sebenarnya~ =)

    ReplyDelete
  16. @Egg Head

    eh sorry, hehe, terdelete huhu

    ReplyDelete
  17. @Amalina Azizi

    owh, alhamdulillah dekat institute saye ni slalu buat program usrah, program ni saya and kawan2 handle, usrah lain dari yg lain siket~ =)

    ReplyDelete
  18. @Egg Head

    eh tak delete lah, =)betol, kita hanya pandai bercakap, aplikasi kurang, samelah saye juga~ -___-

    ReplyDelete
  19. nice entry...=)
    dr,kalau rajin bukaklah blog saya ni...sy ade tulis pasal blog dr...
    http://ceria-aje.blogspot.com/2011/01/them.html
    thanks...

    ReplyDelete
  20. tkot ase nk couple

    ReplyDelete
  21. Anonymous1:23:00 AM

    salam..
    boleh sy tau ape tjuk feveret book awk 2??

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers