Followers

20101223

"Tolong bayar bil udara" andai itu kata Allah

Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~ =) Entry ni update laju-laju, lepas zohor ni nak balek kampung, tata. Edit sesimple dan secepat yang boleh. Play lagu untuk lebih feeling-feeling dan pause lagu dekat atas dulu.












p/s: Maaf entri agak kebunga-bungaan, tapi sila ambil mesej. Jangan sampai kita jadi lupa kepada siapa yang sebenarnya sudah banyak memberi. Allah tak pernah mintak "Tolong bayar bil udara, air melimpah-limpah, setiap titisan hujan yang jatuh ke bumi," tidak tidak. Allah cuma meminta KITA membayarnya dengan cara beribadah kepada-Nya, dan taat perintah-Nya. =) Wallahu'alam~





Syukran Jazilan for reading

11 patient (s) need treatment:

Kei said... REPLY

terharu.agak-agaknya kalau Allah suruh kita byr,kita mampu tak?

izzati radhiah said... REPLY

bagusbye klo ati ni dapat sedar dengan sekali teguran...

jika nak mendidik diri sendiri pun susah..apath lg ibu dan ayh yg mendidik..

izzati radhiah said... REPLY

bagusbye klo ati ni dapat sedar dengan sekali teguran...

jika nak mendidik diri sendiri pun susah..apath lg ibu dan ayh yg mendidik..

NOOR FATIN said... REPLY

betol2. kdg2 kita lupa dengan nikmat yang allah berikan..

afifahdaim said... REPLY

sye nak c0py ayat kat bawah tu b0le x dr,,
suke~

Anis izyan Abd Rahman said... REPLY

tQ
heart this !!
like always (mesti awk dah bosan dgn like2 akak kan??..huhu..mintak maaf)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@izzati radhiah

kuatkan hati dalam mendidik diri~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Kei

kita tak kan pernah mampu, sebab tu Allah tak suruh, DIA maha tahu~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@NOOR FATIN

rasanya bukan kadang je, tapi dah selalu sangat kot~ -____-

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@afifahdaim

silelah~ =)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Anis izyan Abd Rahman

hehe, tak bosan pon kak~ sile2~ =)

 

Blog Template by Dr.Cinta - Header Image by Dr.Cinta