"Tolong bayar bil udara" andai itu kata Allah

1:06:00 PM

Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Salam to all readers~ =) Entry ni update laju-laju, lepas zohor ni nak balek kampung, tata. Edit sesimple dan secepat yang boleh. Play lagu untuk lebih feeling-feeling dan pause lagu dekat atas dulu.












p/s: Maaf entri agak kebunga-bungaan, tapi sila ambil mesej. Jangan sampai kita jadi lupa kepada siapa yang sebenarnya sudah banyak memberi. Allah tak pernah mintak "Tolong bayar bil udara, air melimpah-limpah, setiap titisan hujan yang jatuh ke bumi," tidak tidak. Allah cuma meminta KITA membayarnya dengan cara beribadah kepada-Nya, dan taat perintah-Nya. =) Wallahu'alam~




11 patient (s) need treatment

  1. terharu.agak-agaknya kalau Allah suruh kita byr,kita mampu tak?

    ReplyDelete
  2. bagusbye klo ati ni dapat sedar dengan sekali teguran...

    jika nak mendidik diri sendiri pun susah..apath lg ibu dan ayh yg mendidik..

    ReplyDelete
  3. bagusbye klo ati ni dapat sedar dengan sekali teguran...

    jika nak mendidik diri sendiri pun susah..apath lg ibu dan ayh yg mendidik..

    ReplyDelete
  4. betol2. kdg2 kita lupa dengan nikmat yang allah berikan..

    ReplyDelete
  5. sye nak c0py ayat kat bawah tu b0le x dr,,
    suke~

    ReplyDelete
  6. tQ
    heart this !!
    like always (mesti awk dah bosan dgn like2 akak kan??..huhu..mintak maaf)

    ReplyDelete
  7. @izzati radhiah

    kuatkan hati dalam mendidik diri~ =)

    ReplyDelete
  8. @Kei

    kita tak kan pernah mampu, sebab tu Allah tak suruh, DIA maha tahu~ =)

    ReplyDelete
  9. @NOOR FATIN

    rasanya bukan kadang je, tapi dah selalu sangat kot~ -____-

    ReplyDelete
  10. @Anis izyan Abd Rahman

    hehe, tak bosan pon kak~ sile2~ =)

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers