Skrip cinta yang berulang

5:34:00 PM

Salam to all readers~ =) Exam sudah finished~


Ini post terakhir di Kuala Terengganu, promise! =D




Hanya satu persoalan yang bermain di fikiran dan perlukan buah fikiran anda. 




Yang bernama cinta
Apabila berjumpa buat pertama kalinya 
segala sumpah setia dicurahkan
segala janji manis sehidup semati ditaburkan
lautan api pun sanggup direnangi (konon)
ketika itu owh indahnya cinta
sehingga tergadai segala yang ada
kononnya bukti cinta kau dan aku
indahkah, bergaduh bertubi-tubi?
indahkah, cemburu menguasai diri?
indahkah, terpaksa bertarung dengan perasaan diri?
indahkah, jika terpaksa menggadaikan maruah agama kerana cinta?






bergaduh dan kemudian putus
atau berjumpa dengan yang lebih baik dan putus
atau terjumpa yang lebih cantik or hensem terus putus






mengapa?
cintakah itu? 
atau nafsu sahaja?






Berulangkali episod cinta remaja begitu
bertemu, tertaut, bercinta dan putus
dan skrip itu berulang lagi apabila ketemu yang baru




Pelik bukan?




Skrip cinta yang berulang pada setiap insan yang berbeza. 




p/s: Lelaki yang baik yang benar-benar menyayangi wanita tidak akan sanggup merosakkan wanita, pasti akhlaknya dijaga kerana dia menginginkan wanita itu menjadi ibu kepada anak-anaknya. Jika tujuannya hanya untuk suka-suka, maka tinggalkanlah niatmu itu. Usah permainkan hati-hati insan yang tidak ingin dilukai.




cewah. =D Khas untuk anda berfikir.



12 patient (s) need treatment

  1. Salam ziarah, Dr Cinta..

    http://shirashafrida.blogspot.com/2010/11/wms-2-years-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. penuh dengan subtext la.. btw, suka header blog.. =)

    ReplyDelete
  3. betul3,laki yg baik,,akn mjga maruah pmpuan :)

    ReplyDelete
  4. hee.. tak de la lawa mana.. tapi, ana nak jugak tahu cara2 nak wat make over belog.. kiranya nak ada copyright sendiri dalam design belog..

    lagi 1, mcmana ye nak buat link kat komen mcm yg Dr Cinta buat @Shira Shafrida?

    boleh ajarkan tak? =)

    ReplyDelete
  5. @twinkle twinkle

    very true, itulah yang layak digelar lelaki yang baik2 dia tidak mahu merosakkan wanita~

    ReplyDelete
  6. @Shira Shafrida

    betul2, at least taw la sikit2 nak godek2 coding ni,

    owh yang tu t saye ajar ek, bagi link ke, if nak buat tuto tersangatlah malas sebab dah ramai pun buat tuto about that~


    i will teach u later~ =)

    ReplyDelete
  7. doktor,doktor...nak tanya sket boleh...
    lagu yg kat blog ni tajuknye apa ek?
    sdap la..nak boleh

    ReplyDelete
  8. @Fairosza

    binnabilhuda by inteam &unique~ =)

    ReplyDelete
  9. betul kak, kalau laki tu betul2 sayang memang dia takkan suruh buktikan cinta and bla3.. aih...

    ReplyDelete
  10. sysah nak jumpa laki yg tul2 baik skg..

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers