Secekal Nabi Ibrahim saat diperintahkan Allah (Pengorbanan)

3:09:00 PM

Salam to all readers~ =) selamat menyambut Eidul Adha. Hari raya Eidul Adha seharusnya lebih meriah dari Eidul Fitri. Sepanjang menyambut hari raya eidul adha di Selangor pada hari ni (jarang-jarang berada di negeri sendiri ketika beraya) dari pagi sampai ke tengah hari, sempat lagi dr mengimbau tentang sirah pengorbanan Nabi Ibrahim yang diperintahkan Allah untuk menyembelih Nabi Ismail, anaknya. (Rujukan dari scribd juga). Entri penuh tulisan berainbow dan juga gambar~ Jom baca. =)
















Pengorbanan tatkala melaksanakan perintah Allah, adakah kita juga tergolong dalam golongan yang taat kepada perintah-Nya? Dalam menjauhi larangannya dan melakukan segala amal ibadah kepada-Nya. Hari yang penuh pengertian. Ini lah dia erti pengorbanan yang sebenar demi cinta kita kepada-Nya. setulus-tulus ketaatan dicurahkan dalam menzahirkan cinta. 




Ni pulak gambar yang sempat dr snap di Masjid as-Salam (masjid terapung Puchong Perdana, dekaaat je dengan rumah dr) sementara menunggu giliran lembu comel untuk dikorbankan. =)





Ahli famili terchenta


Lembu comel nak dikorbankan daaah


Selepas dikorbankan, owh!Banyak pink tu, pakcik2 baju pink ni tolong korban sekali.


Gambar terus jadi black and white sebab tak berani mengkalerkan dia, huhu


Sesi lapahmelapah untuk diagihkan kepada yang sedang beratur, pink lagi, I like! Ada tshirt lebih tak pakcik?


Orang ramai sedang beratur menunggu daging diagihkan


Pembahagian yang cemerlang


Ramai tahu hari ni? Siapa-siapa rasa dia ada dalam gambar ni sila tegur dr, hehe~





p/s: Semoga kita benar-benar dapat menghayati erti pengorbanan yang sebenar dan tidak menyalah ertikan pengorbanan itu kepada yang tidak sepatutnya~ Lagi artikel berkenaan eiduladha di sini. Tentang KEMENANGAN, KEJAYAAN & PENGORBANAN.


Jaga diri di cuti-cuti sem & cuti sekolah ni kawan-kawan! =D Silent readers do tegur2 me okey?

2 patient (s) need treatment

Your comment?

Instagram

Followers