Followers

20101103

Jangan bangga sangat

Salam to all readers~ =)




Kenapa perlu berbangga dengan kehidupan di dunia? walhal semuanya fake dan tak kekal lama. Dunia itu sebenarnya penjara bagi orang yang beriman.






Jangan bangga sangat dengan pakaian yang cantik dan mahal kerana pakaian terakhir kita nanti adalah kain kapan.


Jangan bangga dan action sangat dengan kenderaan mewah kerana kenderaan terakhir kita adalah van jenazah dan papan keranda


Jangan terlalu seronok dengan tempat tidur yang empuk dan nyaman kerana tempat tidur terakhir kita adalah di liang lahad


Jangan pula ego dan bongkak kerana mampu memiliki rumah mewah seperti istana sebab rumah terakhir kita nanti adalah kubur bertiang dua


Jangan megah sangat dengan pangkat dan darjat sebab bila dah tiada nanti kita dapat gelaran al-marhum


Jangan terlalu bangga dan berlagak dengan wajah yang hensem dan lawa sebab bila mati nanti wajah itu akan bertukar menjadi tengkorak...

-
 -
 -
 -
 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Kita semua akan berakhir di sini


Peringatan bersama sesama Islam. Waallahu'alam~



Syukran Jazilan for reading

14 patient (s) need treatment:

wonderfuLife♥ ♥ said... REPLY

semestinya..hidup dunia sementara,akhirat selamanya..n dunia adlh penjara bg org beriman =)
rajin dr cinta tukar header blog..like.like.like..hehehe

Anis izyan Abd Rahman said... REPLY

aku bersamammu untuk mencintaiNya
=))

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@wonderfuLife♥ ♥

very true~ =) tak perlu sedih jika tidak mendapatkan sst semasa di dunia ini kerana Allah akan menggantikkannya di sana~ lebih kekal abadi~

owh about header~ hehe, biaselah keje mase tengah rest from exam~ kui3
thnx btw~

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@Anis izyan Abd Rahman

jom2 kita sama2 mencintai-Nya~ =) lebih manis dan lebih kekal abadi.

nanad said... REPLY

terima kasih kerana mengingatkan :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@nanad

welcome~ =)

iqbalsyarie said... REPLY

Very nice post. Yang pasti, mati sekali. maka, harus mati dengan keadaan Allah redha :)

محمد حذوان بن حميدان said... REPLY

hidup ditempuh hanya sekali..same2lah kita jdikan ia sbagai satu jmbtn kukuh yg akn trs mmbwa kita ke syurga hakiki..amin

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@محمد حذوان بن حميدان

Amin, syukran di atas peringatan bersama~

sufiyyah zulkifli said... REPLY

:)
mmg ziarah menziarah amalam mulia.
:)

selamat exam! :)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@sufiyyah zulkifli

rndu kat suffiyah! =D selamat exam jugak my dear~ =)

wani_weirdo_world said... REPLY

Salam ..
Mohon share ye..:)

~Dr.CiNta~ said... REPLY

@wani_weirdo_world

okeyp! =)

sepahit gula said... REPLY

peringatan yg sangat bermkna.. ;)

 

Blog Template by Dr.Cinta - Header Image by Dr.Cinta