Harga Diri Seorang Wanita

12:10:00 PM

Salam to all readers~ =) Penghujung minggu nak dekat2 exam. Maaf sebab lama tak post something. Sekarang ni pon baru je bukak lappy dah lama tak online, T____T sebab terlalu sibuk dengan buku. Tengah rehat dan tiba-tiba teringat anda followers and readers~ =) Sila terharu.



Preparation exam. -___- Doakan kejayaan bersama dalam menempuh imtihan. =) Terima kasih kepada kawan2 yang banyak bagi nota, buku2, and macam2 lagi.




Abaikan beg tersebut. Tahu lagi banyak minggu nak balik. -__-


Tentang wanita. Muslimah. Ciptaan Allah semuanya indah belaka.




Allah menciptakan seorang wanita,
Ia diharuskan untuk menjadi seseorang yang istimewa.
Allah membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia
Namun harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan
Allah memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya
Allah memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar 
Ketika orang lain menyerah dan mengasuh keluarganya
dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh
Allah memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya
dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya
Allah memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya
dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya
untuk melindungi hatinya
Allah memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui
bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya
tetapi kadang-kadang menguji kekuatannya
dan ketetapan hatinya untuk berada di sisi suaminya tanpa ragu
Dan akhirnya, Allah memberinya air mata untuk dititiskan 
Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan
Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya
susuk yang ia tampilkan atau bagaimana ia menyisir rambutnya
Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya
kerana itulah pintu hatinya, tempat di mana cinta itu ada
Juga pada pekerti akhlaknya. =)


tak ade pulak dr T_____T


Setiap wanita itu cantik. =)




p/s: Happy belated birthday to my beloved mummy. =D You are the greatest mom in the world! Selamat menempuh imtihan! =D

p/s/s: Tazkirah ni diambil dari sebuah majalah sekolah tapi tak ingat lah.


14 patient (s) need treatment

  1. suke post neyh..
    hmm..sy pon ngah moood exam neyh.
    tp gatal lak nk tgok2 blog org..

    =)

    wanita itu cantik!suke!

    btw..do folow me yeah?

    http://owlkieranaa.blogspot.com/

    tq~

    ReplyDelete
  2. ma'at taufiq wannajah yerk~...

    Ya, Allah...
    jika kejayaan itu milik kami dan menjadikan kami mengingati-MU, kurnialah kejayaan itu kepada kami. andaikata kejayaan itu melalaikan kami dari mengingati-Mu, jauhkanlah dia dari kami, yang kami harapkan kejayaan di dunia dan di akhirat...

    stive for mardhatillah..^_^

    ReplyDelete
  3. @♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥

    tahu tak pe, nih dah habes bosan dah ni, xtaw nak syudy ape g, tak pe2, released tension~ hihi

    ReplyDelete
  4. @asiah

    AMinnnnnn! semoga kejayaan milik kita bersama~ =)

    ReplyDelete
  5. hehe..yup!setuju=)saya da f0low kamu..f0low balik yer=)

    ReplyDelete
  6. smua wanita itu mmg cntik,ianya subjektif;)

    ReplyDelete
  7. @diba

    awak cantek, saye juge! =D haha semue wanita dilahirkan dgn kecantikan berbeza2~ =)

    ReplyDelete
  8. cantik itu subjektif bukan objektif. ehehe =)

    ReplyDelete
  9. @cik EPAL

    haha, =D kakak epal cantek yg subjektif! hehe~

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers