Cinta pada selayaknya =)

11:22:00 AM

Salam to all readers~ =)Ohaiyoo~ Dr ni kan asyik2 post pasal cintan-cintun kan? T_____T Saya ada sebab atas semua tu.




As for me, cinta begitu dekat dengan jiwa remaja. Remaja macam kita-kita ni. Cinta dan remaja memang tak dapat nak dipisahkan, sampaikan remaja ni hanya dikaitkan dengan CINTA je. Skop cinta itu luas. Bukan hanya cinta antara lelaki dan perempuan sahaja. Tapi, walau akrab mane pon cinta dengan remaja itu, seringkali remaja ini tersalah dalam menilai cinta. Cinta itu fitrah maka jangan jadikannya fitnah. =) Kredit to Tentang Cinta by Pahrol Muhd Juoi. Okey buku ni dr dah baca dekat 7 kali. Best sangat. =D Panduan untuk remaja untuk menghandle isu cinta.




Insyaallah apa yang cuba saya sampaikan ni diharapkan sama-sama dapat berfikir, siapa selayaknya untuk kita cintai? Dah ramai pun mengalami situasi dekat bawah ni. Okey, jom baca~ =D
























p/s: Okey part benci tu memang kena buang (nasihat dekat diri sendiri juga). Kita memang tak boleh terima bila diri dikhianati, ditipu, di reject and whatsoever. Tapi, at least we should thanks to them, orang yang kecewakan kita tu, as they give us an experience. Pengalaman yang orang lain tak dapat. Ingat, cintailah pada yang selayaknya. Siapa yang lebih menyayangi diri kita, manusia atau DIA. Anda jawab. =)






UPDATE
 p/s/s: Ini entri paling bermakna buat saya, ehe, sangat dekat dengan saya. Teringat pulak, (the date--this post was created) dapat ilham untuk tulis ni, masa pergi cafe institute, (modern siket, nak sebut maktab macam kampung pulak, ahaha T___T) then terserempak dengan orang yang tidak sepatutnya. I was so very angry at that time. Balik class, (bawak lappy sayang pulak masa tu) terus bukak adobe photoshop terus menconteng sana menconteng sini bercampur dengan unstable emossion masa tu, haha, bila ingat balik macam lawak pulak. =) But now, Allah ada, sentiasa ada untuk saya. I don't know whether you're still stalking me, but then I want to show that I can live without you, honestly. =D Lebih baik dari dulu~ =P


19 patient (s) need treatment

  1. haiyoooo....nape katun2 tu comel sgt ehh.geraaammmm!!!!!^^

    ReplyDelete
  2. @nadya

    haa, nak tawu sebab ape, sebabnye dr yang lukis ni tomey, aloloolo~ =D heee~ T___T

    ReplyDelete
  3. @aniza

    eh aniza pown ade belog ek? =) thnx btw

    ReplyDelete
  4. Salam..

    mohon share..hehe, xsopan btl ana, da share baru minx izin.hehehehe

    papepun faw,
    kamu ade cara yg tersendiri.
    katun2 tu sgt menarik, dan mesej mudah sampai. insya Allah.

    u'll be such a great dr a.k.a da'ie insya Allah! amiin.


    =)

    ReplyDelete
  5. @pohon (^-^) rendang

    sila2, sharing is caring, hee~ insyaallah my dear. semoga dr sndri dpt jadi daie kapda mad'u2 sekalian di luar sana yang banyak perlukan bantuan kita dan tak lupa jugak diri sndri. Daie kpd diri sndri~

    doakan dr eak si pohon rendang =) hehe~ semoga kita dapat ambil iktibar from the past~ =)

    ReplyDelete
  6. @iqbalsyarie

    thnx btw~ =) this will atrract the others to reader the message~

    ReplyDelete
  7. @Kuman Chaos

    yap,semua orang. bezanya macam mana dia handle cinta tu~ ada yang berkata keseronokan hidup tu akan hilang bila tiadanya cinta~

    be careful dgn cinta~ keranya ada yang masuk syurga dan kerana ade yang tercampak ke api neraka, nauzubillah~

    semoga kita bijak mengendalikan cinta~ =)

    ReplyDelete
  8. Nasihat berguna...tol tu...sekurgnya org tu mengajar erti cinta n pengalaman....serta org tu jugak pernah gembirakan hidup kita...

    "aku mencintaimu kerana agamamu...jika hilg agamamu, maka hilglah cintaku pdmu"

    ReplyDelete
  9. @HonEyBuNNy

    yap, very true~ =) dan kerana orang tu jugak, mungkin kita berubah, selepas perpisahan, kita change menjadi lebih positif, itulah HIKMAH yang kita dulu ta nampak~

    ReplyDelete
  10. @Anis izyan Abd Rahman

    thanks ya~ =) terharu sangat ni =') sob3

    ReplyDelete
  11. Anonymous8:09:00 PM

    like2..sma mcm cter hdup sy..ehehe

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers