Bila kita lupa cinta Allah~

2:20:00 PM

Salam to all readers~ =) First, nak kasi tahu dekat sini, dr tak boleh nak belogwalking macam selalu sebab busy dengan esaimen dan mungkin post pun tak banyak macam selalu. heh. Internet sekarang bergerak seperti Gary, si siput Spongebob. -__-'
Sebelum tu, play kan lagu ni dulu, baru ada feel, cewah~ Layannn~





(Nak menunjuk lukisan buruks -__-") errr, mintak maaf tak reti lukis, tapi reti conteng sajeee~Asalkan sampai maksud okeyh?

Pernah tak kita bersyukur kepada Allah, tentang segala apa yang berlaku pada diri kita? Tentang ujian yang diturunkan kepada kita mungkin mengandung seribu hikmah. Sebelum tu, dah baca dekat sini belum?




Bila kita putus cinta, kita menangis kesedihan kerana jodoh tak panjang. Atau sebenarnya;


kita menangis mengenangkan dosa kita sewaktu bersama dia, ahh, alangkah, tersasarnya kita sewaktu menikmati cinta manusia! Sehingga tergadai segala-galanya yang kita pelihara selama ini. Bertahajudlah, meminta dikuat
kan hati dalam kembali mencari cinta-Nya. Allah sentiasa menerima taubat hamba-hambaNya.




Semakin lama kita semakin lupa kepada apa yang telah berlaku dek kesibukan urusan yang pelbagai. Kita rasa tenang dan ceria menikmati cinta Allah dan tak payah nak fikir-fikir lagi dengan cinta manusia yang hanyalah tipu
an semata! Indah bercinta dengan Allah. =')




Bersabarlah duhai muslimah, tercatat sudah sebaris nama di luh mahfuz untukmu. Apabila sampainya masa kau akan bertemu jua dengan si dia. Bersyukurlah kepada Allah yang memilih kamu untuk kembali bercinta dengan Nya. =')





Ingatlah;

" Terkadang Allah memutuskan cinta kita sesama manusia adalah untuk menyambung cinta kita dengan cintaNya. Maka beruntunglah orang-orang yang terpilih itu! "



p/s: Terharu dengan support sahabat-sahabat. =')

9 patient (s) need treatment

  1. lukisan=c
    heheh..jgn marah..

    ReplyDelete
  2. diana;

    HAHAHAHA, patut dapat E, fail! hak3, sebab taw conteng je, lukis i don't know actually~ -___-' saje nak wat lawak kat belog ni, aiseh, =)


    asalkan sampai maksud dia, cewah~ =)

    ReplyDelete
  3. nope...i think lukisan tu should be A la...walaupun simple,tapi ia sgt2 membantu utk memahami mesej yg tersirat..nice post!!!
    Latest post:Cerita Pangkor bahagian 1

    ReplyDelete
  4. iqbalsyarie;

    owhhmekasehhh =') terharusss

    ReplyDelete
  5. Salam.
    Love this post =]

    :: Bersyukurlah kepada Allah yang memilih kamu untuk kembali bercinta dengan Nya :: love this (^__^)

    ReplyDelete
  6. @ieymaa

    yap, sgt true, jgn sedih2 sebab Allah nak jage balek hati kita~ =D

    ReplyDelete
  7. thanks utk post yg indah ini :)

    ReplyDelete
  8. Anonymous11:58:00 PM

    sgt bgus utk dijadikan iktibar..trime ksh sgt2...=)

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers