Sesungguhnya Allah memang sengaja

1:53:00 PM

Salam to all readers~





Memang Allah sengaja menemukan kita
dengan orang yang salah supaya kita dapat
menjadi penilai yang baik



Memang Allah sengaja menemukan kita
dengan orang yang salah supaya kita sedar
bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa
mengharapkan pertolongan Allah



Memang Allah sengaja menemukan kita
dengan orang yang salah supaya kita dapat
kasih sayang yang terbaik
khas untuk diri kita



Memang Allah sengaja menemukan kita
dengan orang yang salah supaya kita sedar
bahawa Allah Maha Pemurah dan Penyayang
kerana mengingatkan kita bahawa dia
bukanlah pilihan yang HEBAT untuk kita
dan kehidupan kita pada masa hadapan



Memang Allah sengaja menemukan kita
dengan orang yang salah supaya kita dapat
mengutip pengalaman yang tak semua orang
berpeluang untuk mengalaminya



Memang Allah sengaja menemukan kita
dengan orang yang salah supaya kita menjadi
manusia yang hebat jiwanya



Memang Allah sengaja menemukan kita
dengan orang yang salah supaya kita lebih
faham bahawa cinta yang terbaik
hanya ada bersama Allah



Memang Allah sengaja menemukan kita
dengan orang yang salah supaya kita lebih
mengenali kehidupan yang tak selamanya kekal




"Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Percayalah, sesungguhnya Allah malu untuk menolak permintaan hamba-Nya yang menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan hanya kepada-Nya.Kembali kepada cinta-Nya adalah lebih baik daripada jatuh ke lembah hina. Moga Allah mengampunkan segala keterlanjuran kita. Amin"




Doraemon pon ada heart break, hahaha =D





25 patient (s) need treatment

  1. terima kasih untuk ini
    i like this trillions times
    more than i could

    ReplyDelete
  2. Allah memang sengaja menemukan kita dgn org yang salah supaya kita lebih matang selepas2 ni, =') cinta Allah jugak yg membahagiakan~

    ReplyDelete
  3. walaupun Allah menemukan kita dengan orang yang salah, jangan salahkan diri sendiri sebab kita bertemu dengan orang yang salah tersebut...

    salah ke ayat aku kat atas..;)

    ReplyDelete
  4. bermula dgn yg salah yg akan bawa kita mencari yg benar. semoga terus kuat berada di jalanNya. Amin. :)

    ReplyDelete
  5. ops.. mcm terkena je kat btg hidung.. huhu.. temu kebahagiaan dalam perpisahan.. huhuh

    ReplyDelete
  6. mohd fadil:

    owh faham2, jumpa salah orang, jangan salahkan Allah pulak~ =) ditakdirkan kita untuk mentarbiah diri dengan ujian~

    ReplyDelete
  7. haura malina:

    yup, belajar dari kesilapan lalu, jumpa dengan org-yg-tak-sepatutnya, membawa kita kembali meratib cinta dari-Nya betul tak?

    then, insyaallah kita akan bertemu dengan orang-yang-sepatutnya~ =)

    ReplyDelete
  8. siti zulaikha:

    kebahagiaan dalam perpisahan, bercinta dengan Allah lebih bahagia bukan? tak perlu saket hati dengan manusia yang berperangai tak tahu menghargai seseorang yang sangat mencintainya~

    cewah emo terlebeyh pulak X___X

    ReplyDelete
  9. pengalaman 5bulan merana akibat cinta mmg sakit. tp sekurang2nya ubat drpd Allah dpt dirasai. mmg indah sekali. tak terlawan oleh cinta manusia.

    ReplyDelete
  10. nazra;

    saket sebab cinta mmg lah, huhu, tapi at least kita ade terapi laen lagi that is cinta Allah~

    ReplyDelete
  11. salam.
    syg, bersabarlah.
    semoga ujian yang Allah bagi ini dpt dekatkan dirimu ke arah yg lebih baik.
    Allah kan Sang Pencipta.
    Luahkan segalanya kepadaNya.
    ;p

    -dyanashaifulhaq-

    ReplyDelete
  12. dhaq:

    terima kaseh ye~ =') seronok dgr kawan2 bagi nasehat~ hee~ =)

    ReplyDelete
  13. waahh...blog doktor cinta pun ada? Tunggu entry KASANOVA di blog WanSsei nanti..insyaallah...

    http://wanssei.co.nr

    ReplyDelete
  14. wan ssei;

    macam2 ada =)

    ReplyDelete
  15. terubat jiwa bila baca falsafah cinta dr. ni..:)

    ReplyDelete
  16. makdara terdiva;

    jumpa then kongsi bersama utk tatapan bersama, tak salah bukan? =')

    ReplyDelete
  17. pinjam kata2
    sngt best

    ReplyDelete
  18. niena:

    boleh2, sharing is caring ~ =)

    ReplyDelete
  19. Assalam dokter cinta...
    sy nak copy n paste ye entry ni...
    sy suke!!

    sy nak letak kat blog sy...
    http://nunalifnunalif.blogspot.com/2011/01/sesungguhnya-allah-memang-sengaja.html

    Syukran jazilan wa jakillahu khairan kathiran Dokter ❤

    ReplyDelete
  20. Anonymous2:04:00 PM

    Mmg dye sengaje mnemukan kita dengan y salah supye kite sllu ingtkn DIA . ur entry sgtt2 bgune . i like it :)
    mmg DIA sengaje ;)

    ReplyDelete
  21. thnx...cz bla bca sal nie...ianyer membri smgat baru untuk sy...yg sntsa jatuh sbb seorg lelaki(kekasih)
    yg kuat mengongkong..idup aku....smpai ari nie.....

    ReplyDelete
  22. allah memang sengaja. tapi kita perlu sedar bahawa cinta kepada Allah cinta yang kekal abadi :)

    ReplyDelete
  23. dr.cinta thanks untuk semua entry yg memberi smngat kpda sya untuk troskn idop n x lalai drpd tros ingt kepdnya..alhamdulillah sya smakin tnang

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers