July 24, 2010

Pesanan Khas buat kamu

Salam to all readers~ =) sekarang ni post macam kejap ada kejap tak ada , sebab esaimen macam ada nak banyak-banyak dan tak kurang-kurang, sila kasihan pada doktor ini, cewah~ Bila uolls ada masalah uolls kena cuba sibuk-sibukkan diri uolls dengan segala macam aktiviti tak macam tu ? Sibukkan dengan gelagat kawan-kawan uolls yang mungkin selama ni uolls macam agak lupakan diorang, owh! Sebab bila kita ada masalah, yang akan datang pada uolls bukanlah ex2, tapi kawan-kawan. Ya, itulah kawan sejati, kawan masa susah dan senang. =')

Actually I bukannya nak post pasal kawan ke apa, hehe, but please read this~ =) Apa yang I postkan dekat dalam belog ni adalah untuk tatapan bersama, boleh copy saje di mana-mana asalkan ilmu tersebar. Matlamat asal berbelog pun sebab nak sharing something dengan readers, tak gitu ? Sebelum I mulakan esaimen yang dah start menimbun ni, baik I post dulu something dekat belog =) I rasa ramai yang dah tahu dan dah pernah baca pun benda ni, tapi selama ni kita JUST baca je, tak pernah nak hayati apebende makna di sebalik kata-kata kat bawah ni~tiba-tiba, haha, credit to gadis semasa~Pesanan KhasTolong beritahu si dia aku ada pesanan buatnya..
Tolong beritahu si dia, cinta agung adalah cintaNya..
Tolong beritahu si dia, cinta manusia bakal membuatnya alpa..Tolong nasihati sia dia, jangan menyintaiku lebih dari dia menyintai Yang Maha Esa..
Tolong nasihati si dia,jangan mengingatiku lebih dari dia mengingati Yang Maha Kuasa..
Tolong nasihati si dia, jangan mendoakanku lebih dari dia mendoakan ibu bapanya..Tolong katakan pada si dia, dahulukan Allah kerana di situ ada syurga..
Tolong katakan pada si dia, dahulukan ibu bapanya kerana di telapak itu syurganya..Tolong ingatkan si dia. Aku terpikat kerana imannya bukan rupa..
Tolong ingatkan si dia. Aku lebih cintakan zuhudnya bukan harta..
Tolong ingatkan si dia aku kasihinya kerana santunnya..Tolong tegur si dia, bila dia mula mengagungkan cinta manusia..
Tolong tegur si dia, bila dia tenggelam dalam angan-angannya..
Tolong tegur si dia, andai nafsu mengawal fikirannya..Tolong sedarkan si dia. Aku milik Yang Maha Esa..
Tolong sedarkan si dia. Aku masih milik keluarga..
Tolong sedarkan si dia, tanggungjawabnya besar kepada keluarganya..Tolong sabarkan si dia, usah ucap cinta di kala cita-cita belum terlaksana..
Tolong sabarkan si dia, andai diri ini enggan dirapati kerana menjaga batasan cinta..
Tolong sabarkan si dia, bila jarak mejadi penyebab bertambah rindunya..Tolong pesan padanya. Aku tidak mahu menjadi fitnah besar kepadanya..
Tolong pesan padanya. Aku tak mahu menjadi punca kegagalannya..
Tolong pesan padanya aku membiarkan Yang Esa menjaga dirinya..Tolong khabarkan pada si dia. Aku tidak mahu melekakan dia..
Tolong khabarkan pada si dia. Aku mahu dia berjaya dalam impian dan cita-citanya..
Tolong khabarkan pada si dia, jadilah penyokong dalam kejayaanku..Tolong sampaikan pada si dia. Aku mendambakan cinta suci yang terjaga..
Tolong sampaikan pada si dia, cinta kerana Allah tidak ternilai harganya..
Tolong sampaikan pada si dia, hubungan ini terjaga selagi dia menjaga hubungan
dengan Yang Maha Kuasa..
Tolong sampaikan kepada si dia kerana aku tidak mampu memberitahunya sendiri...Hanya engkau Ya Allah mengetahui siapa si dia.. Moga pesananku sampai padanya walau aku sendiri tidak mengetahui siapa dan dimana si dia.. Moga dia seekor lebah yang sentiasa memuji keagungan Yang Maha Kuasa memasuki taman larangan dengan sopan santunnya dan bertemu mawar berduri yang terjaga oleh tuannya.. Simpanlah pesanan ku ini sehingga engkau bertemu diriku suatu hari nanti...


p/s; Lately banyak pulak post cintan-cintun, haha I kan dah remind kan uolls, masuk belog ni kena jiwang~ =) Suka layan lagu ni bila rasa down~
2 comments:

  1. sy nak letak ur blog in my list boleh ye..nice blog btw..:-) tq

    ReplyDelete

Your comment?