Jom tengok Games yang betul-betul menghina Islam

5:21:00 PM

Salam to all readers~ =) Selamat petang semua. Hari ni dr baru dapat satu info dari satu blog ((dah mintak permission nak publish ni)) kira penting lah ni kan, uolls kan suka maen game kan, tapi sepatutnya kita kena check dulu game apa yang kita maen tu, boleh ke tak, takut bertentangan pulak jadi macam kes game ni lah, terang-terang menghina Islam~ Let's check it out~


1- Guitar Heroes III




Game ni pakat nak menghina Islam, uolls tengok diorang maen gitar atas kalimah Allah, tak patut betul. Pastu nampak tak ada makhluk macam setan maen gitar tak hengat dunia sambil pijak2 kalimah Allah, ish3. Sangat melampau game ni. Sedikit info,game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dipunyai oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.





Sangat halus diorang nak sesatkan kita ehhh.



2- Next, Devil May Cry 3



Satu adegan dalam game tu dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia yang nyata. Ayat character dalam games ni ada membaca ayat;


"wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"
(dalam bahasa inggeris)


Dan character itu membaca ayat itu di dalam kitab yang dipegangnya. Di akhir scene character tersebut ada menyebut 7 ayat.

"wrath, sloth, lust, gluttony, greed, pride, envy"

Cuba tengok gambar kat bawah ni.




3- Stronghold Crusader



Ha, next game ni pulak pasal Perang Salib. So, pemain dia akan jadi watak Crusader and mission dia adalah nak kalahkan tentera Islam, sendiri mahu faham lah kan kalau orang Islam maen this game.



Actually, banyak lagi je games yang mengandungi adegan2 yang menghina Islam, banyak cara diorang lakukan nak sesatkan umat Islam. Sebar-sebarkan pada yang lain lah ye. =)

credit to this blog, thanx~

60 patient (s) need treatment

  1. permission utk copy di blog aku bole? umat Islam ada hak utk tahu.

    ReplyDelete
  2. shag;

    boleh saja~ =) silalah~

    ReplyDelete
  3. fawa.. tq2.. adik kt da la gle dgn game2 ps.. ish, bahaya betul..nk kne check ni game ape je die main.. xperasan pn..thnks a lot! :)

    ReplyDelete
  4. leyana;

    taw tak pe kan? jgn yana amek yana maen sudaa, hahaha~ =)

    ReplyDelete
  5. sye pon nk mnx permission post kt blog bole?

    ReplyDelete
  6. i'm lupin ke ipin? ;

    owh boleh je, benda ni penting maa~ =)

    ReplyDelete
  7. halus sekali cara diorang menjatuhkan islam..
    info nie sgt berguna..

    ReplyDelete
  8. org kafir sengaja buat game ni, semata2 ingin menghina agama suci Allah... sebarkan.

    Thanks 4 the link...

    ReplyDelete
  9. b3n;

    sebar2kan pada umat Islam yang laen~ =)

    ReplyDelete
  10. yiedpozi;

    kita tak sedarkan sometimes, sgt halus dia jatuhkan kita~

    btw, welcome back~

    ReplyDelete
  11. giler ar..
    terang2 kot...
    apo nak jadi..
    hmm...
    pas ni men game pasang2 baju kat patung bugel je la..

    hehek

    ReplyDelete
  12. ade lgi..

    gme assassin creed 1..
    mmg ade..

    ReplyDelete
  13. buang semua and boikot semua pemainan yg ada unsur2 ni... jng bagi budak2 main cepat sgt pengaruh...

    ReplyDelete
  14. asked;

    eee, asked, ko minat patung barbie ye, hehe~

    ReplyDelete
  15. carr;

    bnyk lagi je game sebenonye, cume tak tahu je, ade info sebar2kan =)

    ReplyDelete
  16. mah@mahu;

    bahaye kowt if bebudaks maen tu~ =__=

    ReplyDelete
  17. nak mintak izin copy pasal game ni untuk my blog boleh?

    ReplyDelete
  18. ye ke?

    omaigod !

    adik2 shaye main game ini !

    ReplyDelete
  19. cik NEMO;

    belom terlambat lagi nak amek game tu simpan jgn maen2 dah~ =)

    ReplyDelete
  20. thanks 4 da info.. huhu. syukur la aku ni bkn gamers.. isk2

    ReplyDelete
  21. encik psychopath;

    memang pown~ game la ni mcm2~ isk3

    ReplyDelete
  22. sipisenan;

    same2, kena saling sharing~

    ReplyDelete
  23. owh... nie bru r a good doc... thanks share...

    ReplyDelete
  24. Anonymous2:49:00 PM

    pu3 nonsense:

    same2~ =)

    -dr.cinta

    ReplyDelete
  25. ouuuhh...baru taw...
    tenkiu ya dr!

    ReplyDelete
  26. salam..
    mntk izin utk copy ye..

    ReplyDelete
  27. Sedihnye bila tengok Islam dan Allah s.w.t dihina begitu. Kalau diizinkan dan diberi kekuatan, mmg nak cincang je org yg buat game tu. (Semoga Allah membalas perbuatan org tersebut dam membuka pintu hatinya utk bertaubat dgn perbuatan jahatnya itu).Kita org Islam dididik supaya tidak menghina agama lain. Tetapi agama lain guna pelbagai cara utk merosakkan akidah umat Islam n memburuk2kan Islam sendiri. Ini semata2 sbb nak sesatkan org. Lihatlah keindahan Islam yg tidak memaksa org memeluknya. Tak perlu hina agama lain utk mendapatkan penganut. Hanya dgn contoh baik dapat menyampaikan secara halus keindahan agama Islam itu.

    ReplyDelete
  28. @Mawar Merah

    semoga Allah membuka pintu hati mereka =) dan turut menjaga kita agar kita tidak mudah terpengaruh, amin~ =)

    ReplyDelete
  29. akak dr cinta. nanti mahu copy jugak :)

    btw, heade akak sangat sangat comel ^^,

    ReplyDelete
  30. salam..
    mohon izin copy
    :)

    ReplyDelete
  31. dulu saya main Devil May Cry 3 . tapi main tak habis .. susah game nye .. skarang da tak main da .. PS da rosak . hee .. ermm .. informasi yang sangat berguna . kalo ade game lain yang buat macam tu , jangan lupe bagitau .. terima kasih ya !

    :)

    ReplyDelete
  32. Astaghfirullah...halusnya cara mereka...

    ReplyDelete
  33. sy juga nk mnx permission nk copy letak kat blog ok ?

    ReplyDelete
  34. @arhmn


    ps rosak ada hikmahnya, aicecehh~ =)

    ReplyDelete
  35. @HadifaR_LoVe

    taw tak pe, tanpa kita sedari

    ReplyDelete
  36. can I copy this..??syukran=)

    ReplyDelete
  37. nk copy ye..same2 kite sebar kn,,same2 dpt phala...insyaAllah slgi kite ikhlas=)

    ReplyDelete
  38. saia nak copy post nyh bley x?

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum, saya pun nk mintak permission copy dlm blog saya.. boleh ?

    ReplyDelete
  40. saya nak minx permission nak copy ni ek.. thanks.. ^_^

    ReplyDelete
  41. zaza nak copy jgak bleh

    ReplyDelete
  42. minx permission nak share dlm blog saya :)

    ReplyDelete
  43. Nak minat izin siarkan di blog . boleh ?

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers