4 Point Penting

5:22:00 PM

Salam to all readers~ =) Selamat petang semua, baru je habis menjelajah dekat blog orang lain plus tengok lah jugak kan blog mummy2, ibu2, umi2, dan emak2, seronok baca pasal diorang dah berfamily kan? heh =__= Ha, seronok, seronok jugak uolls pergi matching2 name dekat post lepas kan? Dah tahu nama korea anda? hehe, itu sekadar hiburan saje, tapi yang penting itu info baru plus hari ni nak tambah satu lagi info, uolls dah jenguk my last post pasal nama korea tu klik2 lah older post, ada baaaanyak tazkirah untuk anda, cewah~

So, hari ni saya nak memberitahu tentang 4 point ;

-menguatkan badan
-melemahkan badan
-menajamkan mata
-merosakkan mata
-menajamkan fikiran




Semua ni saya ada terbaca dekat solusi isu paling latest, jangan lupa dapatkannya, =) Solusi sangat bagus!


4 point menguatkan badan

  • Makan daging
  • Memakai haruman
  • Kerap membersihkan badan/mandi
  • Berpakaian kapas

4 point melemahkan badan

  • Banyak minum air ketika makan
  • Sentiasa cemas
  • Banyak makan bahan yang masam
  • Banyak bersetubuh

4 point menajamkan mata

  • Memandang warna hijau
  • Duduk menghadap kiblat
  • Bercelak sebelum tidur
  • Berpakaian bersih

4 point merosakkan mata

  • Memandang najis
  • Melihat orang dibunuh
  • Melihat kemaluan
  • Membelakangi kiblat

4 point menajamkan fikiran

  • Tidak banyak berbual kosong
  • Rajin bersugi (gosok gigi)
  • Bercakap dengan orang yang soleh
  • Bergaul dengan para ulama

So, baru tahu bukan? =) Nak tahu selanjutnya dapatkan Solusi isu 21 ((Telaga Biru kena belanja I lah macam ni tolong promote))


13 patient (s) need treatment

  1. doktor.. baru aiz tahu ^__^ gagaga.. pasni nak tengok mende hijau lama-lama.. ^__^



    Aiz latest entry
    Trik iklan mangga Ad yang aiz guna
    Kenapa blogger nak bersaing? haishh
    Bahaya di tempat yang ade WiFi
    jana wang yang terbaru blogger



    ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

    ReplyDelete
  2. nice info babe:)

    ReplyDelete
  3. aiz:

    nanti dah tak payah pakai spek lagi, haha

    ReplyDelete
  4. Info yang sangat baik! Thumbs up!

    ReplyDelete
  5. mohdzulhida:

    kita dapat ilmu sebarkan even just satu ayat~ =)

    ReplyDelete
  6. salam dr cinta..

    akak pun minat solusi ni..byk info menarik & ilmiah + islamik

    ReplyDelete
  7. makdara:

    he, taw tak pe, solusi sgt best~ =)

    ReplyDelete
  8. dh smiggu lbih bli tp xabis bce lg sbb bizi ngan asignment (!_!)

    ReplyDelete
  9. anna:

    lepas abes esymen boleh bace ye nanti~ =)

    ReplyDelete
  10. Ibnu Tajdid Islami11:10:00 AM

    Salam Untuk Ukhti,

    Moga Allah swt kurniakan keberkatan, ketenangan dan kebahagiaan sejati di dunia dan d akhirat. Amin

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers