1001 kesan di hati

5:58:00 PM

Salam to all readers~ =) Aritikel ni dr dah pernah post dulu-dulu lama lamaaaa dulu, heh, lepas tu godek2 cari balik terjumpa artikel ni, betul sangat menyentuh perasaan. Khas buat teman-teman, semoga ukhwah kita dalam redha-Nya~ =)




Entahkan mengapa, biar ringkas bicara nya, seribu kesan di hati.



"Assalamualaikum," sana.

"Wa'alaikumussalam. Ada apa?" sini.

"Terasa macam nak cakap dengan seseorang," sana.

"Fasal apa?" sini.

"Sibuk ke? sana.

"Agak," sini.

"Ok," sana.

"Allah ada," sini.

"Tahu," sana.

"Allahlah tempat mengadu," sini.

"Ya baik," sana.

"Bangun. Malam ni. Jom sama," sini.



Senyap.



Ada tangis di situ.



"Kan bagus kalau ade di sini," sana.

"Tak bagus pun," sini.

"Kenapa?" sana.

"Orang kata ukhuwah tu lebih manis bila jauh," sini.

"Bila dekat asyik nak gaduh," sana.


Tergelak dalam sebak.


"Rindu sebenarnya," sini.

"Kenapa tak cakap?" sana.

"Saje. Nak didik sabar. Ada ujian yang jauh lebih besar tak lama lagi," sini.



Sana senyap.Sini senyap.


Dan titis itu tumpah juga. Berjuraian.
Terpulang pada pembaca untuk mentafsirnya..moga hati tak berbelah bahagi,
Allah lah pemilik hati ini..ameen~



Ukhwah itu indah~=)


6 patient (s) need treatment

  1. comelnyer kartun tu..hehe

    ReplyDelete
  2. durakhayar:

    saye lukis tu~ erk tipu jer -___-

    ReplyDelete
  3. memang terkesan di hati.. dr, saya suka sgt kat blog dr nih..

    ReplyDelete
  4. siti:

    mekaseh ye~ =') sob2, terharu, hehe

    ReplyDelete

Your comment?

Instagram

Followers