Tutorial: Membuat title bergerak-gerak

8:23:00 PM

Salam to all readers~ =) Apa khabar semua? sihat? Akhir nya selamat sampai jugak dekat blok baru Abas ni and alhamdulillah again dapat bilik yang sebelum ni memang dijaga rapi oleh tuan punya bilik, terima kaseh, siapa punya bilik ni boleh claim hadiah dari dr, haha -___-



Okey, tak nak cerita panjang, ada seseorang ini telah bertanya macam mana nak buat title yang bergerak-gerak macam dekat atas tu? Sila tengok ye~ Okey, cara dia sangat senang je, macam dr kata kan, macam uolls goreng tempe je, =)




Okey, uolls kena pergi sini.Then, uolls godek2 lah ye. Uolls boleh pilih effect yang macam-macam, terbang sana terbang sini ke, gerak kiri gerak kanan ke, kepantasan dia pown boleh jugak uolls adjust2, lepas tu previes lah ye, then generate code.



Lepas generate code tu uolls tahu kan macam mana? Ambik kod tu, then pergi Design > Page Elements > Add a gadget > HTML Javascript.



Okey, tadaaa, dah siap, enjoy~



Cop, cop, hari ni makan megi je, rumate kasi, sayang rumate, =)








2 patient (s) need treatment

Your comment?

Instagram

Followers